Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

§ 112 Liikenneturvallisuussuunnitelman päivittäminen

AurDno-2022-138

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmat ovat valmistuneet. Kuntakohtaisissa suunnitelmissa on esitetty toimenpiteitä, joiden avulla liikenneturvallisuustilannetta voidaan parantaa kohti yhdessä sovittuja tavoitteita. Liikenneturvallisuussuunnitelmat ovat luonteeltaan esiselvityksiä, jotka toimivat yksityiskohtaisemman toimenpidesuunnittelun ja -ohjelmoinnin pohjana.

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa liikenneturvallisuussuunnitelmasta ja toteaa sen tietoon saatetuksi. Tekninen lautakunta lähettää liikenneturvallisuussuunitelman edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Auran kunnan liikenneturvallisuussuunnitelman.

Päätös

Jukka Leino esitti, että Auran tärkeimpiin parannuskohteisiin nostetaan toimenpideohjelmasta, kartta no 27 pyörätien jatkaminen Pikku-Lahdon sillalle kiireellisyysluokkaan yksi. Täsmennys kartta no 17.1: puiden kaataminen Kirkonkulman koulun kohdalta. Taru Sahla ja Jouko Vähä-Rahka kannattivat esitystä.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti päättää asian muutetun ehdotuksen mukaan.

 

Tiedoksi

Lounais-Suomen Ely-keskus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.