Kunnanhallitus, kokous 22.5.2023

§ 109 Talouden alustava toteuma huhtikuulta 2023

AurDno-2023-170

Perustelut

Huhtikuun talouden toteumat ovat vielä keskeneräisiä, mutta suuntaa antavia. Palkkoja on maksettu alkuvuosi talousarvion mukaisesti. Ostopalvelut ovat toteutuneet talousarvion mukaisesti. Liitteen laskelmaan ei ole vielä päivitetty valtuuston 15.5.2023 tekemiä muutoksia talousarvioon. Toimintakulut kokonaisuudessaan näyttävät pysyneen lähellä talousarviota.

Kunnan tuloverot ovat toteutuneet alkuvuoden vahvasti. Tilitys on ollut huhtikuun loppuun mennessä 3 631 040 euroa. Talousarvion tasaiseen toteumaan verrattuna toteuma on 15 prosenttia korkeampi. Myös yhteisöveroja on tilitetty vuoden ensimmäisellä kolmanneksella kunnalle vahvasti, noin puolet talousarvioon arvioidusta koko vuoden summasta. Kiinteistöverotuotto kirjautuu kuntaan vuoden viimeisellä puoliskolla painottuen syys- ja lokakuuhun.

Valtionosuuksia on maksettu kunnalle hieman vähemmän kuin talousarvioon on arvioitu. Valtionosuustilitysten toteuma on ollut 31,92 prosenttia.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus merkitsee huhtikuun talouden alustavan toteuman tietoon saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.