Kunnanhallitus, kokous 15.1.2024

§ 5 Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet

AurDno-2024-7

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 18.12.2023 talousarvion vuodelle 2024 ja taloussuunnitelman vuosille 2024 - 2026. Talousarvio on 641 517 euroa alijäämäinen. Käyttötalouden kustannukset ovat -13 345 966 euroa ja vuosikate 347 043 euroa. Kustannusten nousu verrattuna edellisen vuoden talousarvioon on 3,3 prosenttia. Investointiohjelma on bruttomenoiltaan 1 093 000 euron suuruinen.

Valtuuston hyväksyttyä talousarvion saattaa kunnanhallitus sen täytäntöönpanomääräyksin lautakuntien ja muiden viranomaisten noudatettavaksi. Kunnanhallitus tai lautakunta päättää sen jälkeen käyttösuunnitelmasta, jolla tarkistetaan asianomaisen toimielimen talousarvioehdotukseen sisältynyt alustava käyttösuunnitelma valtuuston päätöksiä vastaavaksi sekä päättää omalta osaltaan tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen käytöstä. Käyttösuunnitelmalla toimielimet asettavat valtuuston määrittelemien tavoitteiden kanssa yhdenmukaiset, tarkennetut tavoitteet sekä jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille (käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa) osamäärärahoiksi ja osatuloarvioiksi.

Talousarvion täyntäntöönpanossa on huomioitava kunnan tasapainotussuunnitelma, joka hyväksyttäneen kesäkuun kunnanvaltuustossa. Toimialoja kehotetaan tarkkaan talouden pitoon heti vuoden alusta alkaen, jotta mahdolliset tasapainotustoimenpiteet eivät kohdistu pelkästään loppuvuoteen.

Liitteessä on talousarvion täytäntööpano-ohje noudatettavaksi kunnan kaikilla toimialoilla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteen mukaisen talousarvion täytäntöönpano-ohjeen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Esihenkilöt

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.