Kunnanhallitus, kokous 26.2.2024

§ 37 Tammikuun 2024 talouden alustava toteuma

AurDno-2024-66

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Talouden toteuma ei ole vielä valmistunut lopullisesti tammikuulta 2024. Kirjattuina ovat kuitenkin tähän mennessä saapuneet laskut, henkilöstön tammikuun palkat, verotulot ja valtionosuudet. Tammikuun myyntilaskuina ovat olleet varhaiskasvatuksen laskut, vuokrat sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan laskut.

Toimintatuottoja on kertynyt alle viisi prosenttia vuoden talousarviosta, yhteensä 123 361 euroa. Toimintakuluista maksettujen palkkojen toteuma on 7,3 prosenttia. Kokonaiskulut ovat tammikuun lopussa 962 117 euroa, 7,2 prosenttia.

Kunnan verotuotot ovat tammikuussa toteutuneet hyvin, verotuloja on tilitetty kunnalle 799 118 euroa, joka tekee prosentuaalisesti talousarvioon arvioidusta 8,9. Tämä johtuu siitä, että tammikuun verotilityksiin tulee aina edellisen vuoden lopun tilityksiä. Valtionosuuksia on maksettu kunnalle 171 158 euroa. Korkokulut ovat kertyneet lähinnä lyhyistä kuntatodistuslainoista, yhteensä jo 35 783 euroa. Toimielinten talouden toteumat ovat tammikuun osalta talousarvion mukaisia.

Kunnan pitkä tuloslaskelma ja toimielimittäinen laskelma ovat liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää merkitä tammikuun alustavan talouden toteuman tietoon saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.