Kunnanhallitus, kokous 18.3.2024

§ 57 Täyttölupa määräaikaisen puistotyöntekijän tehtävään

AurDno-2021-128

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta esittää aiempien vuosien tapaan nurmi- ja puistoalueiden hoitamiseksi määräaikaista puistotyöntekijää. Jotta voitaisiin varmistaa Auran kunnan yleisten alueiden asianmukainen kunnossapito ja hoito, on puistotyöntekijän palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen perusteltua. Puistotyöntekijän suuri työmäärä painottuu varsinaiseen kasvien kasvukauteen ja tehtävä on siksi määräaikainen. Puistotyöntekijän tehtäviin kuuluvat nurmi- ja puistoalueiden hoito ja kunnossapito, yleisten alueiden siisteys ja hoito, kesätyöntekijöiden ohjaaminen, nurmikonleikkuu, haravointi, syys-lehdet ym.

Puistotyöntekijän lisäksi puistoalueita hoitamaan on tulossa 10 nuorta kesätyöntekijää. Kuusi kesätyöntekijää on tarkoitus ottaa kahden viikon ajaksi, kesä-heinäkuun ajalle. Kirkonkulman koululle on tarkoitus palkata erikseen kaksi kesätyöntekijä, jotka hoitavat kesä-heinäkuun aikana kirkonkulman nurmi- ja puistoalueiden hoidon. Yksittäisten isompien istutettujen alueiden hoitoon kaksi kesätyöntekijää. Kesätyöntekijöiden tehtäviin kuuluu nurmialueiden hoito, rikkaruohojen kitkentä ja istutusten kastelu.

Auran kunnalla on useita istutettuja alueita (n. 50 kpl), joiden hoitamiseen ei ole varattuna henkilöresursseja. Näiden alueiden hoidossa tehdään yhteistyötä Auran Omakotiyhdistyksen kanssa.

Puistotyöntekijän tehtävän palkkauksen ehdot määräytyvät kunnallisen teknisten sopimuksen TVA-järjestelmän mukaan (1.6.2023). Hinnoittelutunnus on 50104018. Puistotyöntekijän (TVA1) tehtäväkohtainen palkka on 1905,39 €/kk.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan puistotyöntekijän palkkaamiseen ajalle 6.5 - 29.11.2024 edellä selosteessa esitetyn mukaisesti. 

Päätös

Jouko Vähä-Rahka esitti, että täyttölupa annetaan 15.5. - 30.9.2024. Teija Jokinen kannatti esitystä.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä täyttöluvan Jouko Vähä-Rahkan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Jari Nerjanto, palkat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.