Sivistyslautakunta, kokous 5.3.2024

§ 13 Koululaisten kesätoiminta 2024

AurDno-2024-75

Valmistelija

  • Taija Marttila, taija.marttila@aura.fi

Perustelut

Kesätoimintaa järjestetään 1.-2. luokkalaisille lapsille 3.-20.6.2024 välisenä aikana. Kesätoiminta on kunnan järjestämää maksullista toimintaa, jossa maksu määräytyy päiväkohtaisen hoitotarpeen mukaisesti. Hinta 12 €/toimintapäivä. Maksu sisältää aamupalan (ennen klo 9.00 tuleville), lounaan ja välipalan. 

Toiminta on tarkoitettu auralaisille perheille, joilla on muuten mahdotonta järjestää koulujen loman aikana hoitoa 1.-2. luokkalaiselle lapselleen. Toimintapaikkana on Markula.

Päivien toimintaan kuuluu muun muassa leikkiä, ulkoilua, liikuntaa ja askartelua. Toimintaa ohjaavat perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat ja koulunkäynninohjaajat. Päivittäinen toiminta-aika määräytyy lasten hoidon tarpeen mukaisesti 8.00-16.00 välille.

Kesätoimintaan ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen täyttämällä. Ilmoittautumislomake tulee tulostettavaksi kunnan sivuille ajankohtaista-osioon. Lomakkeessa on tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja toimintapäivien ilmoittamisesta. Ilmoittautumisaika: 11.-24.3.2024.

Kesätoiminta käynnistyy, jos toimintaan ilmoittautuu vähintään 10 lasta. Toimintaan otetaan max. 25 lasta. Jos hakijoita on enemmän, ratkaistaan paikat hakemusten perusteella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Sivistyslautakunta päättää, että kesätoimintaa järjestetään 1.-2. luokkalaisille lapsille 3.-20.6.2024 välisenä aikana mikäli toimintaan ilmoittautuu vähintään 10 lasta, ja että hinta per osallistuja on 12 €/toimintapäivä. 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Taija Marttila