Kunnanhallitus, kokous 10.6.2024

§ 122 LISÄPYKÄLÄ: Maanvuokrasopimus (lisäpykälä)

AurDno-2024-220

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Kunnanhallituksen 13.6.2022 § 110 hyväksymä peltovuokrasopimus on purettu molempien osapuolten yhteisesti sopimana 16.5.2024. Maanantaina 20.5.2024 sopimuksen siirrosta kiinnostunut viljelijä on ollut yhteydessä kuntaan. Kunnanhallitus on keskustellut asiasta kokouksessaan samana iltana muissa asioissa ja suullisesti valtuuttanut kunnanjohtajan tekemään vuokrasopimuksen alkuperäisen vuokralaisen kanssa sovitun sopimuskauden loppuun eli 31.12.2027 saakka. Perusteluna kiireelliselle menettelylle oli kasvukauden kannalta kriittinen aika toukokuun loppupuolella ja kunnan riski talousarvioon sisältyvästä noin 15 000 euron tulomenetyksestä. Sopimuskauden päättyessä on mahdollista miettiä muita vaihtoehtoja pellon vuokraamisen osalta jatkossa.

Sopimussiirto on tehty, vuokrasopimus on allekirjoitettu ja siirretty uudelle vuokralaiselle. Koska asiassa toimivaltainen viranomainen on kunnanhallitus (hallintosääntö 23.8 §) eikä asiasta ole 20.5.2024 kirjattu delegointipäätöstä, tuodaan sopimus vielä tiedoksi kunnanhallitukselle.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä uudelle vuokralaiselle siirretyn pellonvuokrasopimuksen edellä selosteessa eritellyin perustein.

MUUTETTU PÄÄTÖSEHDOTUS:

Kunnanhallitus päättää merkitä tietoon saatetuksi uudelle vuokralaiselle aiemman suullisen delegointivaltuutuksen nojalla siirretyn pellonvuokrasopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että selvitetään sopimuksen irtisanomisperusteet sopimuskauden aikana.