Kunnanhallitus, kokous 8.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 135 Sosiaalijohtajan viran täyttäminen

AurDno-2022-229

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Sosiaalijohtaja on jäämässä eläkkeelle 1.11.2022 alkaen. Kertyneiden lomien ja vapaiden vuoksi sosiaalijohtajan viran hoito tulee järjestää jo 1.8.2022 alkaen.

Sosiaalijohtaja on kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja, perusturvalautakunnan esittelijä sekä johtoryhmän jäsen. Hallintosäännön 29.13 §:n mukaan sosiaalijohtaja päättää:

  1. perusturvalautakunnan puhevallan käytöstä yksilöä koskevissa asioissa, ellei tehtävää ole siirretty muulle viranhaltijalle
  2. yksityisen tehostetun palveluasumisen tuottajan hyväksymisestä palvelusetelintuottajaksi ja toimii valvontaviranomaisena
  3. lausuntojen antamisesta, esitysten tekemisestä ja muutosten hakemisesta päätöksiin sekä vastineen ja selitysten antaminen lautakunnan päätöksestä tehtyyn muutoshakemukseen.
  4. lapsen tahdonvastaisen huostaanottoa koskevan hakemuksen tekemisestä hallinto-oikeudelle, lapsen muusta kuin tahdonvastaisesta huostaanotosta ja sijaishuoltoon sijoittamisesta, huostaanoton lakkauttamisesta sekä sijaishuollon muutoksesta silloin kun sosiaalijohtaja ei ole toiminut lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä
  5. lastensuojelulaissa (417/2007) johtavalle viranhaltijalle säädetyistä tehtävistä sekä sosiaalihuoltolain 12 §:ssä säädetyistä kiireellisistä tehtävistä.
  6. lastensuojelulain (417/2007) §:n 62-63, 67, 69 ja 71-73 mukaisista toimenpiteistä siltä osin, mistä em. pykälien mukaan päätöksen tekee sosiaalihuollon johtava viranhaltija tai lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä
  7. sosiaalihuollon antamisesta ja siihen liittyvistä muista toimenpiteistä
  8. lastenvalvojalle kuuluva ratkaisu- ja toimivalta
  9. asukkaiden valinnasta ympärivuorokautiseen hoitoon, palveluasuntoihin ja kunnan vanhusten vuokra-asuntoihin
  10. maahanmuuttajien kotouttamisesta
  11. ostopalvelusopimusten tekemisestä perusturvalautakunnan hyväksymien perusteiden tai päätösten mukaisesti
  12. asiakkaan ja hänen edustajansa tietojen annosta asiakkaalle (AsiakasL 12 § 2 mom) ja muun tiedon annosta (JulkisuusL 14 §)
  13. ratkaisuvaltansa siirtämisestä alaiselleen viranhaltijalle
  14. sosiaalipalveluista perittävistä asiakasmaksuista ellei tehtävää ole siirretty muulle viranhaltijalle tai kun perittäviin asiakasmaksuihin sisältyy harkintaa.
  15. palvelusetelien myöntämisestä sosiaalipalveluihin
  16. vastuualueen esimiehen sijaisesta
  17. veteraaniasioiden yhteyshenkilölle kuuluvista sotaveteraanien palveluista, ja niihin liittyvistä korvaushakemuksista valtionkonttorille
  18. sosiaalihuollon palveluista tehtyjen muistutusten käsittelystä
  19. palvelusetelien myöntämisestä tehostettuun asumispalveluun
  20. erityishuolto-ohjelman vahvistamisesta ja erityishuollon palveluista
  21. yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta valvontaviranomaisena.

Sosiaalijohtajan virka on keskeinen perustehtävän lisäksi tulevan hyvinvointialueen valmistelutyössä. Kunnan sosiaalipalveluiden johtamisen lisäksi hyvinvointialueen tietopyyntöihin vastaaminen sekä muut hyvinvointialueen valmistelevat tehtävät edellyttävät viran täyttöä mahdollisimman nopeasti. Sosiaalijohtaja siirtyy Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelukseen 1.1.2023 siirtymäsäännösten mukaisesti.

Sosiaalijohtajan virka esitetään täytettäväksi viransijaisuutena 1.8. - 31.10.2022, jonka jälkeen viranhoito jatkuisi vakinaisena 1.11.2022 alkaen. Sosiaalijohtajalla tulee olla sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys ja Valviran lupa toimia sosiaalityöntekijänä.

Hallintosäännön 41 §:n mukaan sosiaalijohtajan valitsee kunnanhallitus. Sosiaalijohtajan rekrytoinnin valmistelua varten on hyvä nimetä valintatyöryhmä.

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. myöntää täyttöluvan sosiaalijohtajan viran täyttämiseksi 1.8.2022 alkaen edellä selosteella eritellyin perustein ja
  2. nimetä sosiaalijohtajan rekrytointia valmistelevaan valintatyöryhmään viranhaltijoista kunnanjohtajan sekä 1 - 3 luottamushenkilöä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Rekrytointityöryhmään valittiin kunnanjohtajan lisäksi Tomi Kauhanen, Jukka Leino ja Liisa-Anneli Holmberg.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että nyt rekrytoitavan sosiaalijohtajan tehtäväkohtainen palkka on 5 000 euroa. Sosiaalijohtaja toimii myös Auran kunnan vastaavana kuraattorina.

Valmistelija

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Sosiaalijohtajan virka on ollut avoinna siten, että hakuaika päättyi 20.6.2022 klo 12. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli kolme. Kahdella hakijalla on viran edellyttämä pätevyys. Pätevät hakijat kutsuttiin 27.6.2022 järjestettävään haastatteluun. 22.6.2022 saapuneella ilmoituksella toinen hakijoista perui hakemuksensa. Mikäli haastattelun perusteella hakija arvioidaan virkaan soveltuvaksi, voi kunnanhallitus tehdä valintapäätöksen kokouksessaan 27.6. tai vaihtoehtoisesti päättää hakuajan jatkamisesta. 

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Päätösehdotus tehdään kokouksessa.

Päätös

Merkittiin, että 27.6. saapuneella ilmoituksella myös toinen haastatteluun kutsutuista perui hakemuksensa sosiaalijohtajan virkaan.

Päätösehdotus: Kunnanhallitus päättää jatkaa sosiaalijohtajan viran hakuaikaa 31.7.2022 saakka sekä yrittää neuvotella Pöytyän kunnan kanssa yhteistyöstä sosiaalityössä.

Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

 

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 27.6.2022 § 122 jatkaa sosiaalijohtajan viran hakuaikaa 31.7.2022 saakka. Tämän toisen hakukierroksen aikana tehtävään tuli neljä uutta hakemusta. Hakemukset on toimitettu valintatyöryhmälle ja ne ovat nähtävillä kunnanhallituksen kokouksessa. Kolme hakijaa on kutsuttu 8.8.2022 ennen kunnanhallituksen kokousta järjestettäviin haastatteluihin, minkä vuoksi päätösehdotus tullaan tekemään vasta kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kokouksessa tehty päätöshdotus: Kunnanhallitus päättää valita sosiaalijohtajan virkaan Kirsi-Marja Niinimaan valintatyöryhmän yksimielisen esityksen mukaan.

Virka täytetään määräaikaisesti 31.10.2022 saakka ja tämän jälkeen vakinaisena hyvinvointialueelle siirtyvänä virkana. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Päätös

Kokouksessa tehty päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Laura Alikeskikylä

Tiedoksi

Hakijat

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

- kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on päätöksen tehnyt toimielin/viranomainen.

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 24, 21381 AURA     

Käyntiosoite: Perkkiönkuja 2 AURA 

Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi    

Puhelinnumero: 02-486430             

 

Kirjaamon aukioloaika on ma – to klo 8 – 16 ja pe 8 – 14.45.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

 

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

 

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

 

- päätös, johon haetaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

 

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran kunnan kirjaamosta.