Tekninen lautakunta, kokous 10.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Anomus nopeusnäyttötaulun hankkimiseen

AurDno-2022-453

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Auran Asukasyhdistys Ry on tekniselle lautakunnalle osoittamallaan hakemuksella esittänyt siirrettävän nopeusnäyttötaulun hankintaa. Perusteluina on että nopeusnäyttötaulun on todettu hidastavan ajonopeuksia ja siten parantavan liikenneturvallisuutta. Lisäksi siirrettävän näyttötaulun avulla pystytään tutkimaan eri alueiden todellisia ajonopeuksia ja liikennemääriä, tämä auttaa kohdentamaan valvontaa ja muita toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi todellisen tarpeen mukaisesti. Tarvittaessa myös poliisi pystyy tekemään omia johtopäätöksiä valvonnan tarpeesta kunnan eri alueilla.

Auran Asukasyhdistys on halukas osallistumaan nopeusnäyttötaulun paikan valintaan ja asennuksiin yhteistyössä. Näyttötaulu tulisi kuitenkin kunnan hallintaan ja omaisuudeksi.

Hakemuksessa esitetyn mukaisesti hankinnan ennakoidut kustannukset n.2500 euroa, jakautuisivat kunnan ja asukasyhdistyksen kesken siten että yhdistys maksaisi 1000 euroa ja kunta 1500 euroa alv.0 %. Kustannus perustuu alan toimijalta pyydettyyn budjettitarjoukseen.

Auran asukasyhdistys RY Ja Auran kunta tekivät vastaavan hankinnan 2016 ja kokemukset yhteistyöstä ja nopeusnäyttötalun hyödyistä ovat hyvät. Vuoden 2016 nopeusnäyttötaulu on edelleen lisäksi käytössä.

Oheismateriaalina Auran Asukasyhdistyksen anomus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta päättää että tekninen toimi osallistuu nopeusnäyttötaulun hankintaan esitetyn mukaisesti. Näyttötaulu jää kunnan hallintaan ja omaisuudeksi ja kunnalla on ensisijainen oikeus päättää näyttötaulun käyttämisestä ja sijoittamisesta. Näyttötaulun käyttöön ja ylläpitoon liittyvistä asioista sovitaan erikseen Auran Asukasyhdistyksen ja Auran kunnan teknisen toimen kesken.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.