Kunnanhallitus, kokous 11.12.2023

§ 258 Lausuntopyyntö Auranlaakson kansalaisopiston nimenmuutosasiaan

AurDno-2023-345

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Pöytyän kunnanhallitus pyytää Auranlaakson kansalaisopiston sopimuskuntien lausuntoa opiston nimenmuutosasiassa.

Auranlaakson kansalaisopiston johtokunta on valmistellut oppilaitoksen nimen muuttamista siten, että oppilaitoksen nimi 1.8.2024 alkaen olisi Auranmaan opisto. Nimenmuutos toteutetaan muuttamalla voimassa olevaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää oppilaitoksen ylläpitämislupaa. Muutosta haetaan ministeriölle toimitettavalla vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemukseen liitetään Pöytyän kunnan esitystä koskeva kunnanhallituksen päätös sekä sopimuskuntien toimivaltaisten toimielinten päätökset, joista ilmenee kunkin kunnan kanta esitykseen oppilaitoksen nimenmuutosasiassa.
Pöytyän kunnanhallitus ehdottaa sopimuskunnille, että Pöytyän kunta hakee opetus- ja kulttuuriministeriöltä muutosta voimassa olevaan Auranlaakson kansalaisopiston ylläpitämislupaan siten, että oppilaitoksen nimi 1.8.2024 alkaen olisi Auranmaan opisto.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää Auran kunnan osalta hyväksyä ehdotuksen Auranlaakson kansalaisopiston nimen muuttamisesta Auranmaan opistoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pöytyän kunta

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.