Kunnanhallitus, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kaavoituskatsaus 2023

AurDno-2018-12

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Siinä tulee selostaa lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen.

Auran asemanseudun taajaman, valtatie 9 liikennealueen ja Aurajokilaakson osayleiskaava (pinta-ala noin 4460 hehtaaria) hyväksyttiin kunnanvaltuustossa 17.1.2022. Osayleiskaava tuli kokonaisuudessaan voimaan 16.8.2022. Sweco Ympäristö Oy:n laatima osayleiskaava on maankäyttö- ja rakennuslain 42 §:n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava.

Auran kunnassa asemakaavoitettu alue sisältää Asemanseudun taajaman (keskusta), sekä sen läheisyydessä VT 9:n varrella olevat erilliset Auranportin ja Kuovin teollisuusalueen asemakaavat. Näiden lisäksi Kirkonkulmalla on pieni asemakaava-alue. Kaava-alueita on laajennettu sitä mukaa, kun kunnalle on hankittu lisämaata kaava-alueiden läheisyydestä. Yhteensä asemakaavoitettua aluetta on noin 391 hehtaaria.
Eri aikoina laadittujen asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi ja toteutumattomien asemakaavojen muutostyöt ovat lähivuosien aikana ajankohtaisia. Alkuvuoden 2023 aikana vireillä oli kaksi asemakaavahanketta: Aurajoen rannan asemakaavan muutos sekä vanhan keskustan asemakaavan muutos.

Kaavoituskatsaus 2023 on pykälän liitteenä ja sen on laatinut aluearkkitehti Olli-Pekka Hannu.

Hallintosäännön 23.16 §:n mukaan kunnanhallitus päättää maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitetun kaavoituskatsauksen hyväksymisestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. hyväksyä liitteenä olevan vuoden 2023 kaavoituskatsauksen ja
  2. esittää valtuustolle kaavoituskatsauksen tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.