Tekninen lautakunta, kokous 27.4.2023

§ 30 Sähkön hankinta

AurDno-2019-492

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

VENI Energia Oy tarjoaa yrityksille ja kunnille sähkönhankintaan ammattitaitoista osaamista. Auran kunta on tehnyt VENI Energian kanssa palvelusopimuksen 2014, jota on jatkettu 2022.

VENIn asiantuntijaryhmä hallinnoi tehokkaasti sähkönhankintaa ja tekee hinnankiinnityksiä, kun lyhyen ja pitkän aikavälin markkinat vaikuttavat houkuttelevilta. Sähkönmyyjien marginaalien kilpailutus ja erityisesti oikea-aikainen sähkönhankinta johtavat alhaisempiin sähkökustannuksiin.VENI Energialla on yli 20 vuoden kokemus, noin 48 000 yritysasiakasta, yli 10 miljardin kilowattitunnin vuosihankinnat ja pohjoismainen asiantuntijatiimi, VENI Energia -konserni on johtava sähkönhankintapalveluiden tarjoaja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

VENI Energia Oy:n kanssa on sovittu sähköjen hankinnan kilpailuttamisesta, VENI Energia esittää sähkönhankintaa ajalle 1.8.2023 -​  31.12.2026. 

Tällä hetkellä kunnassa on voimassa toistaiseksi voimassa oleva sopimus Fortumin kanssa. VENI Energia Oy on julkaissut tarjouspyynnön Hilmassa 5.4.2023 ja tarjoukset tulee antaa 16.5.2023 mennessä. VENI Energia Oy palveluun kuuluvat kaikki toimenpiteet julkisen hankintaprosessin läpiviemiseksi. Päätös hankinnasta tehdä seuraavassa kokouksessa.

Asiakirjat oheismateriaalina.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta käsittelee tarjouspyynnön. 

Päätös

VENI Energia Oy on valmistellut tarjouspyyntö asiakirjan ja siihen ei ole korjattavaa.

Sähkön kilpailutuksen tuloksena sovitaan sähkönmyyjän marginaaleista ja sopimusehdoista. Lopullinen sähköenergian laskutushinta muodostuu myyjän marginaalista, profiilikustannuksesta, prosenttiosuuksina tehdyistä SYS- ja EPAD-hinnankiinnityksistä ja/tai kiinnittämättömistä Spot-osuuksista, kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjaksolla kulloinkin voimassa olevasta tuotannon ja kulutuksen volyymimaksusta sekä Datahubin kulloinkin voimassa olevista käyttöpaikkakohtaisista maksuista.