Tekninen lautakunta, kokous 27.4.2023

§ 34 Liikenneturvallisuussuunnitelma

AurDno-2022-138

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Loimaan ympäryskuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien laadinta käynnistyi keväällä 2021 (Aura, Pöytyä, Koski TL, Marttila, Loimaa, Oripää ja ELY-keskus). Viime kevään ja kesän aikana toteutettiin kaikille avoin liikenneturvallisuuskysely. Syksyn 2021 aikana seudun liikenneturvallisuustyölle asetettiin yhteinen visio ja tavoitteet sekä käynnistettiin toimenpiteiden suunnittelu. Syksyllä myös perustettiin liikenneturvallisuustyöryhmät niihin kuntiin, joista työryhmä vielä uupui. Toimenpiteiden suunnittelu jatkui alkuvuoteen 2023 asti yhteistyössä kuntien liikenneturvallisuustyöryhmien kanssa. Valmistuneita liikenneturvallisuussuunnitelmia esitellään kuntien päätöksentekijöille vuoden 2023 aikana.

Loimaan seudun kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmat ovat valmistuneet. Kuntakohtaisissa suunnitelmissa on esitetty toimenpiteitä, joiden avulla liikenneturvallisuustilannetta voidaan parantaa kohti yhdessä sovittuja tavoitteita. Liikenneturvallisuussuunnitelmat ovat luonteeltaan esiselvityksiä, jotka toimivat yksityiskohtaisemman toimenpidesuunnittelun ja -ohjelmoinnin pohjana.

Liikenneturvallisuussuunnitelmat ovat työkaluja kuntien jatkuvaan liikenneturvallisuustyöhön ja sen käytännön toteutuksen suunnitteluun. Suunnitelmien edistäminen on paikallisten liikenneturvallisuustyöryhmien vastuulla. Työryhmät seuraavat liikenneturvallisuustilanteen kehittymistä, koordinoivat tapahtumia ja tempauksia sekä tiedottavat liikenneturvallisuusaiheista kuntalaisille, kuntien henkilöstölle ja päättäjille. Liikenneturvallisuustyöryhmät toimivat myös kokemusten vaihdon ja eri sidosryhmien välisen yhteistyön foorumeina.

Liitteenä liikenneturvallisuussuunnitelma.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa liikenneturvallisuussuunnitelmasta ja toteaa sen tietoon saatetuksi. Tekninen lautakunta lähettää liikenneturvallisuussuunitelman edelleen kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.