Tekninen lautakunta, kokous 27.4.2023

§ 32 Katuvalaistuksen saneeraus 2023

AurDno-2019-291

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Vuoden 2021 ja 2022 aikana on saneerattu katuvaloverkostoa koulun ja Auran kirkon ympäristössä. Auran kunnan keskusta alueella on lähes kaikki ilmakaapelit korvattu maakaapelilla ja jalustat asennettu. Vielä on kesken Kisatien ympäristö ja Suutarinkujan kevyenliikenteenväylä, mikä pitää tehdä ennen uusien katuvalojen asennusta.

Maakaapeleiden asennuksia on tehty yhteistyössä Carunan ja Lounean kanssa. Carunan ja Lounean hankkeet ovat yhteiskaivuualueilla valmistuneet ja loput asennukset tehdään omana työnä.

Lisäksi tehdään tuntityönä katuvalopylväiden oikaisuja, vanhojen katuvalojen purkutöitä ja kolmen katuvalokeskuksen saneeraus.

Caruna on kilpailuttanut maakaapelien asennustyöt ja hinnastoon on eritelty yhteiskaivuu hinnat sekä kunnan hinnat. Carunan kilpailutuksen perusteella urakoitsijaksi ja suunnittelijaksi esitetään ELTEL Networks Oy. 

Uudelle Metsä-Halavan alueelle asennetaan sähköverkkoa, valokuitua ja kunnan katuvaloverkostoa tämän vuoden loppupuolella. Operaattoreina Auran kunta, Caruna ja Lounea. Ojan kaivuu kustannukset jakaantuvat osapuolten kesken. Operaattorit kilpailuttavat yhteistyössä asennustyöt tälle alueelle erikseen. 

Suunnitelmia käsitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta merkitsee tiedokseen sähkönjakelu/katuvalo/televerkoston saneerauksen tilanteen sekä hyväksyy edellä selostetun toimintamallin käytettäväksi katuvalaistuksen saneerauksen osalta.  

Vanhojen alueiden urakoitsijaksi ja katuvalojalustojen sekä maakaapeleiden asentajaksi hyväksyttiin ELTEL Networks Oy, kustannukset erillisen hinnaston mukaisesti.

Katuvalopylväiden oikaisu, vanhojen katuvalojen purkutyöt ja muut pienhankinnat hankitaan erikseen.

Metsä-Halavan uuden alueen urakoitsija kilpailutetaan yhdessä Carunan ja Lounean kanssa, kustannukset erillisen hinnaston mukaisesti.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.