Tekninen lautakunta, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Kirkonkulman koulun lämmitysjärjestelmä

AurDno-2023-180

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Teknisen lautakunnan kokouksessa 15.12.2022 käsiteltiin Kirkonkulman koulun lämmitysjärjestelmän saneerausta. Asia päätettiin palauttaa valmisteluun tarkempia selvityksiä varten. Vaihtoehdoista on tehty tarkempi selvitys ja sitä käsitellään kokouksessa.

Lämmitysjärjestelmän saneeraukseen on varattu vuoden 2023 talousarvioon erillinen määräraha. Mahdollisia muutostöitä varten haetaan erillistä avustusta.

Kirkonkulman koululle on tehty myös erillinen energiakatselmus.

Vaihtoehdot:

1. Yksi ilmavesilämpöpumppu (Nibe) ja vanha öljylämmitys

2. Kaksi ilmavesilämpöpumppua (Nibe) ja vanha öljylämmitys

3. Kolme Nibe ilmavesilämpöpumppua ja iso sähkökattila (ö-kattila pois)

4. Maalämpö ainoana lämmitysmuotona

5. Lämpökontti

6. Remko IVLP x 2 kpl ja isohko sähkökattila

7. Remko IVLP x  3 kpl ja pieni lisäsähkö

8. Ei tehdä mitään

Selvityksiä käsitellään tarkemmin kokouksessa ja se on oheismateriaalina.

 

Ehdotus

Esittelijä

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta tekee päätöksen koulun lämmitysjärjestelmän saneerauksesta kokouksessa.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti että lämmitysjärjestelmä saneerataan vaihtoehdon 3 (60 450€) tai 6 (63 700€) mukaisesti. 

Vaihtoehdossa 3 on 3kpl IVLP (150 MWh) takaisin maksuaika 8,9 vuotta ja vaihtoehdossa 2 on 2kpl IVLP (175 MWh) takaisin maksuaika 6,2 vuotta.

Hankinnalle haetaan ARA avustusta 35%.

Muutostöistä tehdään tarkemmat suunnitelmat ja kilpailutus niiden perusteella. Päätös tarkentuu suunnittelun ja kilpailutuksen perusteella.

Esille nousi myös vaihtoehto:

9. ILP joka luokkaan, n.10 kpl. Vaihtoehto ei saanut kuitenkaan kannatusta, koska ILP:ssä on paljon huoltokuluja ja öljylämmitys tarvittaisiin sen rinnalle.

Talousarvioon on varattu 50 000€ suuruinen määräraha lämmitysjärjestelmän saneerausta varten. Määräraha varaus tulee ylittymään ja ylityksen vuoksi tekninen lautakunta esittää hiekoitussepeli varaston rakentamista vuodelle 2024 ja määrärahasta siirrettäväksi 15 000€ kirkonkulman koulun lämmitysjärjestelmän saneerausta varten. Kirkonkulmankoulun lämmitysjärjestelmän saneerausta varten tarvitaan 65 000€ määräraha varaus sisältäen ARA avustuksen 35%.

 

 

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto on myöntänyt vuoden 2023 investointiohjelmassa kirkonkulman koulun lämmitysjärjestelmän saneeraukseen 50 000€ suuruisen määrärahan, lisäksi on haettu ARA:lta energia avustusta.

Lämmitysjärjestelmän muutostyön kustannusarvio on 93 000€ ja ARA myönsi hankkeelle energia avustusta 35% (32 550€). Toukokuussa hyväksytyn kustannusarvion perusteella päätettiin siirtää hiekoitussepelivarastosta 15 000€ suuruinen määräraha lämmitysjärjestelmän hankintaa varten. Korjattu määräraha varaus 65 000€ ja avustus 32 550€.

Kirkonkulman koululla on kulunut vuoden 2022 aikana n.17 500l lämmitysöljyä, minkä vuoksi lämmitysjärjestelmän muuttaminen on perusteltua. Nykyinen lämmitysjärjestelmä on hyvässä kunnossa ja sen vuoksi välitöntä hankinta tarvetta ei ole. Lämmitysjärjestelmän valintaa varten on tehty erillinen selvitys lämmitysjärjestelmän valintaa varten, niiden kustannustasoista ja takaisinmaksuajasta.

Tekninen toimisto on kilpailuttanut lämmitysjärjestelmän hankinnan, tarjouspyyntöasiakirjat ja tarjoukset käsitellään kokouksessa.

Tarjousten viimeinen jättöaika oli 04.10.2023 kello 12.00. Tarjouspyyntöjä lähetettiin 7:lle, Turun alueella toimivalle urakoitsijoille. Määräaikaan mennessä saapui kaksi tarjousta. 

Tarjousten perusteella tehdyn kustannusarvion mukaan vuodelle 2023 varattu määräraha tulee alittumaan.

Hankinnan ennakoitu arvo ei ylitä hankintalain kansallista kynnysarvoa, joten hankintaan ei sovelleta lakia julkisista hankinnoista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen johtaja esittelee saapuneet tarjoukset ja Tekninen lautakunta tekee päätöksen hankinnasta.

Urakoitsijaksi ehdotetaan halvimman tarjouksen perusteella Aurajoen LVI työ Oy:tä, 43 000€ (alv. 0 %) kokonaisurakkahintaan. 

Lämmitysjärjestelmä IVLP 60kw Dimflex ja 1000l puskurivaraaja. Tarjoukseen ei kuulu sähkö, automaatio ja rakennustyöt.

Tekninen lautakunta valtuuttaa teknisen johtajan laatimaan ja allekirjoittamaan urakkasopimusasiakirjat.

Selonottoneuvotteluja ei ole vielä pidetty.

 

 

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.  

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Auran tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Tuulentie 1, 21380 AURA
Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi
Puhelinnumero: 02 486 430 (vaihde)
Aukioloaika: ma-to klo 8.00-16.00, pe 8.00 - 14.45

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran keskushallinosta. Yhteystiedot; ks. edellä.