Tekninen lautakunta, kokous 25.1.2024

§ 10 LISÄPYKÄLÄ: Kaukolämmön ostosopimuksen muutos (lisäpykälä)

AurDno-2024-37

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Poikkeuksellinen maailmantilanne, Ukrainan sota ja siitä seurannut inflaatio on vaikuttanut toimintaympäristöön myös Auran kunnassa. Kaukolämmön tuotannossa käytettyjen puupohjaisten biopolttoaineiden hankintakustannukset ovat kohonneet yli 45 prosenttia vuoden takaisesta. Syynä hintojen nousuun on muun muassa Venäjän tuonnista luopuminen ja siitä seurannut kotimaisten biopolttoaineiden kysynnän kasvu.

Auran kunta ostaa kaukolämpöä Auran lämmöltä ja sopimuksen mukainen hinnan tarkistus tehdään kerran vuodessa tilastokeskuksen julkaiseman metsähakkeen hinnan perusteella. Uudet hinnat astuvat voimaan 1.4.2024 ja hinnan tarkistus tehdään maaliskuun hinnan perusteella. Tilastokeskuksen hinta ei nouse yhtä jyrkästi kun energiapuun hinta on noussut. Tilastokeskuksen mukaan kotimaisen polttoaineen hinnat ovat nousseet n.20%.

Auran lämmön mukaan kustannukset ovat nousseet kohtuuttomasti ja nykyisellä hintatasolla toiminta ei ole kannattavaa. Auran lämpö esittää hinnan tarkistuksen nopeuttamista, jotta lämmön tuottamista ja myyntiä pystytään häiriöttä jatkamaan.

Kaukolämmön hinnan kehitys on ollut Aurassa tähän asti maltillista ja Auran lämpö on pitänyt energian hinnan kohtuullisella tasolla. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta päättää seuraavasti:

1. Sopimuksen mukainen indeksitarkastus tehdään välittömästi käyttäen vuoden 2023 nyt julkaistua kolmen arvon keskiarvoa, jolloin energian hinta nousee nykyisestä tasosta 18.85 %. Hinnan tarkistus tulee voimaan 1.2.2024.

2. Seuraavassa kokouksessa käsitellään kaukolämmönsopimuksen hinnan tarkistuksen muutosta paremmin nykyhinnan kehityksen mukaiseksi.

3. Vuoden 2025 aikana neuvotellaan kaukolämmönsopimuksen jatkamisesta.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:
– se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
– kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluessa siitä, kun pöytäkirja on julkaistu tietoverkossa.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.  

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Auran tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Tuulentie 1, 21380 AURA
Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi
Puhelinnumero: 02 486 430 (vaihde)
Aukioloaika: ma-to klo 8.00-16.00, pe 8.00 - 14.45

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
– päätös, johon haetaan oikaisua
– se, millaista oikaisua vaaditaan
– millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite. 
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran keskushallinosta. Yhteystiedot; ks. edellä.