Kunnanhallitus, kokous 23.9.2024

§ 160 Varsinais-Suomen liiton talousarvio 2025 ja kehittämisehdotusten pyyntö

AurDno-2024-276

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liiton maakuntahallitus hyväksyi 26.8.2024 § 125 liiton alustavan talousarvion 2025 sekä taloussuunnitelmaluonnoksen 2025–2027 ja päätti toimittaa asiakirjan kunnille sekä varata kunnille tilaisuuden esitysten tekemiseen kuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi 31.10.2024 mennessä. Esitykset pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@varsinais-suomi.fi.

Maakuntaliiton toiminnan painopisteitä vuodelle 2025 ovat mm.:

  • maakuntakaavan ja -strategian päivitys ja uudistustyö
  • EU:n uuden ohjelmakauden valmisteluun liittyvät tehtävät
  • sähköinen asiointipalvelu luottamushenkilöille ja kognitiivisen kuormituksen hallinta henkilöstölle
  • Varsinais-Suomelle tärkeiden hallitusohjelmakirjausten edistäminen, avoimen tiedon hyödynnettävyys ja kulttuurialan toimintaedellytysten vahvistaminen.

Kuntarahoitteisen toiminnan käyttökulut vuodelle 2025 ovat -4 169 793 euroa, jossa laskua on tästä vuodesta 14 prosenttia. Varsinais-Suomen liiton alustava talousarvio vuodelle 2025 ja taloussuunnitelma vuosille 2025 - 2027 on liitteenä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää esittää lausuntonaan Varsinais-Suomen liiton alustavasta talousarviosta vuodelle 2025, että kuntatalouden voimakkaasti kiristyessä on hyvä, että kuntarahoitteiset toimijat huomioivat talouden realiteetit ja sopeuttavat omankin toimintansa niukkenevaan talouteen. Varsinais-Suomen liitto on pystynyt fokusoimaan oman toimintansa maakunnan kannalta keskeisiin tehtäviin.

Päätös

Kunnanjohtaja teki muutetun päätösehdotuksen, lisäyksenä edelliseen:

Kunnanhallitus toivoo, että tiehankkeiden edunvalvonnassa painotetaan niitä hankkeita, joissa suunnitelmat ovat jo valmiina.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Varsinais-Suomen liitto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.