Kunnanhallitus, kokous 22.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 156 Ukrainalaisten opetusjärjestelyt

AurDno-2022-327

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Auran koulutoimeen on ilmoittautunut oppilaiksi sotaa paenneita ukrainalaisia yhden pienryhmän verran. Lasten iät kattavat koko perusopetuksen yltäen aina toisen asteen kolutustasolle. Keväällä 2022 ukrainalaislapset osallistuivat perusopetuksen ryhmiin. Näin toimitaan myös nyt, mutta on tarkoituksenmukaista järjestää heille suomen kielen opetusta sekä antaa heille samaa kieltä puhuvan aikuisen tukea. Mikäli S2 kielen opettaja saadaan palkattua ja ukrainalaiset pääsevät palaamaan kotimaahansa jo aiemmin, voidaan opettajaa käyttää kevään ajan resurssiopettajana Auran koululaitoksessa.

Opetustilaa ei löydy koulun puolelta, mutta vt. kirjastonjohtajan kanssa on keskusteltu Toivo Anttila -salin käytöstä ryhmän opetustilana. Hallintosäännön § 22 mukaan toimielin päättää hallinnassaan olevian toimitilojen käytöstä. Kirjaston tilojen osalta on keväällä 2021 selvitetty myös valtiovarainministeriöstä, että kunta voi rajoituksetta päättää kirjaston tilojen tilojen käytöstä, vaikka rakentamiseen saatiin aikoinaan valtionavustusta.

Ehdotus

Esittelijä

Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta päättää

1. että Toivo Anttila -salia voidaan käyttää kunnan eri toimintoihin, myös koulun opetukseen tarvittaessa

2. pyytää kunnanhallitukselta täyttöluvan S2-kielen opettajan palkkaamiseen lukuvuodeksi 2022 - 2023 ja

3. pyytää kunnanhallitukselta täyttöluvan ukrainan kielisen koulunkäynnin ohjaajan palkkaamiseen lukuvuodelle 2022 - 2023.

Päätös

Päätöehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan S2-kielen opettajan palkkaamiseen lukuvuodeksi 2022 - 2023 ja täyttöluvan ukrainan kielisen koulunkäynnin ohjaajan palkkaamiseen lukuvuodelle 2022 - 2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Rehtori Taija Marttila