Kunnanhallitus, kokous 22.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 158 Täyttölupa kirjastotoimenjohtajan virkaan

AurDno-2022-316

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Kirjastotoimenjohtajan virkasuhde Auran kuntaan on päättynyt siten, että hänen palvelussuhteensa viimeinen päivä oli 28.6.2022. Uuden kirjastotoimenjohtajan rekrytoimiseen asti kirjastotoimenjohtajan tehtäviä hoitaa vapaa-aikasihteeri. 

Kirjastotoimenjohtajalla tulee olla soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito sekä hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Kirjastotoimenjohtajan valitsee sivistyslautakunta.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 11.10.2021 §199 hyväksynyt Auran ja Pöytyän kuntien välisen sopimuksen yhteisestä kirjastotoimenjohtajasta. Sopimuksen mukaan Auran kunnan kirjastotoimenjohtajan työpanoksesta myydään Pöytyän kunnalle 50 %. Kirjastotoimenjohtaja toimii kummassakin kunnassa kirjastotoimen asioita käsittelevän luottamustoimielimen valmistelijana ja kokouksessa asiantuntijana. Kirjastotoimenjohtajan päätoimipaikka on Aura. Sopimus on pykälän oheismateriaalina.

Kirjastotoimenjohtajan tehtäväkohtainen palkka kahden kunnan kirjastotoimen johtamisesta ja kehittämisestä on 3 200 € kuukaudessa. Tehtävä kuuluu kunnan TVA-järjestelmässä vaativuusluokkaan kaksi (hinnoittelutunnus: hinnoittelematon).

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan kirjastotoimenjohtajan vakinaiseen virkaan 1.10.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vapaa-aikasihteeri Jaana Ranta-aho