Sivistyslautakunta, kokous 20.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Osavuosiraportti ajalta 1.1. - 30.6.2022

AurDno-2022-368

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunnan osavuosiraportti on liitteenä. Lautakunnan toimintatuotot ova toteutuneet talousarviota suurempina. Merkittävä tekijä ovat valtion erityisavustukset, joita ei ole arvioitu talousarvioon. Esimerkiksi varhaiserityiskasvatuksen kehittämiseen myönnettiin kunnalle 94 000 euroa valtionavustusta. Muita erityisavustuksia ovat koulupsykologin palvelut jokaiseen koulupäivään, lukutaitoon innostaminen ja oppimistulosten parantaminen. Myös varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ovat kertyneet arviota paremmin vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Kustannuksista huomionarvoista on, että toisen asteen koulutukseen oli varattu kunnan talousarviossa noin 130 000 euroa, mutta nämä kustannukset huomioidaan valtionosuuslaskennassa eivätkä siten näy kunnan käyttötaloudessa. Toinen merkittävä asia on, että kunnan talousarviovalmistelussa oli tapahtunut tiedon siirrossa tekninen virhe, jossa Kansaneläkelaitoksen kautta perheille maksettava kotihoidon tukeen lautakunnan esittämä summa oli pudonnut kokonaan järjestelmästä. Tähän kuluu arviolta 260 000 euroa vuoden 2022 aikana ja siitä tehdään määrärahamuutosesitys kunnanvaltuustolle.

Liitteessä on myös heinäkuun tuloslaskelma, josta voidaan todeta, että heinäkuun toteuma jatkaa talousarvion mukaista toimintaa koko lautakunnan tasolla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Sivistyslautakunta merkitsee talouden ja toiminnan puolen vuoden toteuman tietoon saatetuksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.