Perusturvalautakunta, kokous 4.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta (Tmi S. Arvisto)

AurDno-2022-392

Valmistelija

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Toiminimi S. Arvisto (Saija Arvisto) on 3.8.2022 toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Auran kunnan alueella, alkamispäivä on avoin. Ilmoituksen liitteinä ovat toimintasuunnitelma, tietosuojaseloste, kaupparekisteriote ja palvelun vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistukset. Rikosrekisteriote puuttuu, Saija Arvisto ilmoittaa toimittaneensa otteen Suur-Salon tukipalvelut Oy:lle, jolle S. Arvisto ilmoituksensa mukaan tuottaa palveluja alihankintana. Saija Arvisto on koulutukseltaan lähihoitaja (vammaistyön koulutusohjelma ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja.

Toimintasuunnitelman mukaan toiminnan sisältönä yritys tarjoaa avohuollon perustason ammatillista tukihenkilöpalvelua sekä lapsiperheiden kanssa tehtävää työtä tukea tarvitseville asiakasryhmille. Tmi S. Arviston tarjoaa tukihenkilöpalveluja lapsille, nuorille sekä aikuisille, ratkaisukeskeistä neuropsykiatrista valmennusta sekä ympärivuorokautista lastenhoitoa. Työskentely tapahtuu pääosin asiakkaan omassa arkiympäristössä ja tarvittaessa tapaamisia järjestetään Suur-Salon tukipalvelujen toimintayksikön tiloissa Salossa. Ilmoituksen mukaan Suur-Salon tukipalvelut Oy toimii vastuullisena rekisterinpitäjänä, vastuuhenkilöksi on nimetty Markus Ihalainen. Asiakasasiakirjojen säilytyspaikka on Suur-Salon tukipalvelut Oy, Turuntie 3, 24100 Salo.

Yrityksessä ei ole muita työntekijöitä. Yrityksen kotipaikkakunta on Salo.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Liisa-Anneli Holmberg, liisa-anneli.holmberg@aura.fi

Perusturvalautakunta toteaa, että saatujen asiakirjojen ja vastuuhenkilön antaman selvityksen mukaan ilmoitus täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset. Saatujen asiakirjojen perusteella ei ole estettä sille, että Tmi Saija Arvisto voidaan merkitä yksityisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin, ilmoituksenvaraiset rekisteröitävät palvelut (Laki 922/2011, § 13) Auran kunnan alueella.

Kiinnitetään huomiota toiminimen toiminnan kytkeytyvän yhteen Suur-Salon tukipalvelujen kanssa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.