Kunnanhallitus, kokous 17.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 192 Hyvinvointijohtajan virka

AurDno-2022-321

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Valtuusto on kokouksessaan 20.6.2022 § 28 päättänyt perustaa uuden hyvinvointijohtajan viran 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointijohtajan tehtävän tarkoituksena on kunnan hyvinvointityön koordinointi, sivistys- ja vapaa-aikatoimen toimialojen kokonaisvaltainen johtaminen sekä sivistys- ja vapaa-aikalautakuntien esittelijänä toimiminen. Hyvinvointitoimiala sisältää 1.1.2023 alkaen sivistystoimen alaisen toiminnan eli varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, 2. asteen, vapaan sivistystyön ja kirjaston vastuualueet sekä vapaa-aikapalveluiden alaisen toiminnan eli vapaa-ajan sekä nuoriso- ja liikuntapalveluiden vastuualueet.

Hyvinvointijohtajan keskeiset tehtäväkokonaisuudet:

  • HYTE-työn johtaminen; valmisteluvastuu hyvinvointisuunnitelman/-kertomuksen laatimisesta, täytäntöönpanon koordinoinnista sekä seurannasta ja raportoinnista.
  • Sivistys- ja vapaa-aikalautakuntien hallinnollinen valmisteluvastuu, vastuu päätösten täytäntöönpanosta sekä lautakuntien esittelijänä toimiminen.
  • Esihenkilönä toimiminen alaistensa vastuualueiden päälliköille (rehtori, varhaiskasvatuspäällikkö, kirjastotoimenjohtaja) sekä nuoriso-, liikunta- ja vapaa-aikatoimen henkilöstölle.
  • Toimialan talousvastuu; talousarvio- ja tilinpäätösvalmistelun johtaminen, toteumaseuranta ja raportointi.
  • Toimialan yleinen johtaminen ja kehittäminen.

Auran kunnan hallintosäännön 35 §:n mukaan kunnanhallitus päättää tehtäväkuvauksesta, tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmästä sekä tehtävien sijoittumisesta järjestelmässä. Tehtäväkuvauslomake on pykälän liitteenä. Hallintosääntöön tehtävät kirjaukset hyvinvointijohtajan toimivallan ym. osalta tuodaan valtuuston päätöksentekoon siten, että uusi hallintosääntö saadaan voimaan 1.1.2023.

Toimialajohtajana hyvinvointijohtaja on johtoryhmän jäsen ja kunnanjohtajan suora alainen. Hyvinvointijohtajalla on kokonaistyöaika ja tehtäväkohtainen palkka määritellään kunnanhallituksen harkinnanvaraisella päätöksellä (hinnoittelutunnus: hinnoittelematon). Hyvinvointitoimiala on sekä budjetilla että henkilöstön määrällä mitattuna kunnan suurin toimiala sosiaali- ja terveyspalveluiden siirryttyä hyvinvointialueelle. Hyvinvointijohtajan tehtävän vaativuus ja vastuu huomioiden tarkoituksenmukainen tehtäväkohtainen palkka kunnan nykyiseen tasoon suhteutettuna on 4700 euroa.

Jotta virka saadaan täytettyä 1.1.2023 alkaen, on rekrytointi hyvä aloittaa ajoissa. Hallintosäännön 41 §:n mukaan kunnanhallitus valitsee toimialajohtajat.

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. hyväksyä liitteenä olevan hyvinvointijohtajan tehtäväkuvauksen,
  2. että hyvinvointijohtajan tehtäväkohtainen palkka virkasuhteen alkaessa on 4700 euroa,
  3. myöntää täyttöluvan hyvinvointijohtajan vakinaisen viran kokoaikaiseksi täyttämiseksi 1.1.2023 alkaen edellä selosteessa määritellyin ehdoin ja
  4. nimetä rekrytointia valmistelevaan valintatyöryhmään kunnanjohtajan sekä 1 - 3 luottamushenkilöä.

Päätös

Kunnanhallitus päätti

  1. hyväksyä liitteenä olevan hyvinvointijohtajan tehtäväkuvauksen,
  2. että hyvinvointijohtajan tehtäväkohtainen palkka virkasuhteen alkaessa on 4700 euroa,
  3. myöntää täyttöluvan hyvinvointijohtajan vakinaisen viran kokoaikaiseksi täyttämiseksi 1.1.2023 alkaen edellä selosteessa määritellyin ehdoin ja
  4. nimetä rekrytointia valmistelevaan valintatyöryhmään kunnanjohtajan sekä Tomi Kauhasen, Jukka Leinon ja Liisa-Anneli Holmbergin.

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Hyvinvointijohtajan virkaan tuli viran hakuaikana 21 hakemusta. Hakuaika päättyi 12.9.2022. Hakemusten perusteella valintatyöryhmä kutsui kuusi hakijaa haastatteluihin. Haastattelut pidettiin 23.9.2022.

Hakemusten ja haastatteluiden perusteella valintatyöryhmä totesi kolmella haastatellulla hakijalla olevan parhaat edellytykset hyvinvointijohtajan viran hoitamiseen. Kunnanhallitus kutsui kyseiset kolme hakijaa; Hynninen, Ranta-aho ja Salmi, esittäytymään kunnanhallituksen kokoukseen 17.10.2022. Esittäytymisen lisäksi valintatyöryhmä antaa kokouksessa selvityksen rekrytoinnin aikana viran hakijoista muodostamastaan kokonaiskuvasta. 

Hyvinvointijohtajan viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää kokemusta johtamisesta ja esihenkilönä toimimisesta sekä kykyä hallita ja organisoida laajoja kokonaisuuksia. Muita edellytyksiä tehtävän hoitamiselle ovat nykyaikaiset vuorovaikutus-, viestintä- ja verkostotaidot sekä kyky tehdä päätöksiä ja kantaa vastuuta niin talouden, lainsäädännön kuin työn vaikuttavuudenkin näkökulmista. Toimialan vastuualueiden substanssituntemus on eduksi.

Virkaan voidaan valita kuka tahansa virkaa hakeneista, joka täyttää viran kelpoisuusehdot. Kelpoisuusehtona virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto.

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Varsinaisen valittavan hyvinvointijohtajan mahdollisen kieltäytymisen varalle on hyvä valita varahenkilö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää suorittaa hyvinvointijohtajan virkavaalin.

Päätös

Asian käsittely

Merkittiin, että 17.10.2022 saapuneella ilmoituksella Sanna-Maria Salmi perui hakemuksensa virkaan.

Kokouksessa kuultiin Aino Hynnisen ja Jaana Ranta-ahon esittäytymiset.

Päätettiin suorittaa suljettu lippuäänestys virkaa hakeneiden kesken, jossa eniten ääniä saanut valitaan virkaan ja toiseksi eniten ääniä saanut tulee varasijalle.

Vaalissa Jaana Ranta-aho sai neljä ääntä ja Aino Hynninen sai kolme ääntä.

 

Päätös

Äänestystuloksen perusteella sekä rekrytointiprosessin aikana hakemusasiakirjojen ja haastatteluiden myötä syntyneen kokonaiskuvan perusteella hyvinvointijohtajan virkaan valittiin Jaana Ranta-aho ja varalle Aino Hynninen.

Tiedoksi

Hakijat

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

- kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on päätöksen tehnyt toimielin/viranomainen.

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 24, 21381 AURA     

Käyntiosoite: Perkkiönkuja 2 AURA 

Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi    

Puhelinnumero: 02-486430             

 

Kirjaamon aukioloaika on ma – to klo 8 – 16 ja pe 8 – 14.45.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

 

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

 

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

 

- päätös, johon haetaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

 

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran kunnan kirjaamosta.