Perusturvalautakunta, kokous 26.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta/EvaLife

AurDno-2022-428

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muita kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Toiminimi EvaLife (Eva-Maija Poijärvi) on toimittanut Auran kunnan perusturvalautakunnalle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Auran kunnan alueella 01.09.2022 lukien. Ilmoituksen liitteinä ovat toimintasuunnitelma, verohallinnon ote, rikosrekisteriote, kaupparekisteriote, asiakas- ja potilasrekisterinpitoa koskeva lomake tai seloste käsittelytoimista sekä jäljennökset palvelujen vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistuksista. Lisäksi on selvitetty, että EvaLifella ei ole omaa toimintayksikköä eikä omaa henkilökuntaa. Eva Life tuottaa avohuollon palveluita ja asiakasmäärä on kerrallaan noin 20 perhetä. Eva-Maija Poijärvi on koulutukseltaan kasvatustieteiden ja valtiotieteiden maisteri ja laillistettu sosiaalityöntekijä.

Perusturvalautakunta päätti kokouksessa 4.10.2022 palauttaa asian valmisteluun Poijärven ilmoituksen toimintasuunnitelmassa ilmenneiden puutteellisuuksien ja virheiden takia. Poijärvi on toimittanut perusturvalautakunnalle uuden, korjatun toimintasuunnitelman, jonka mukaan EvaLife tarjoaa 1. sosiaalityöntekijän palveluja ja 2. ammatillista tukihenkilötoimintaa. Uusi toimintasuunnitelma on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi-Marja Niinimaa, kirsi-marja.niinimaa@aura.fi

Perusturvalautakunta päättää hyväksyä ilmoituksen yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta. Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.