Kunnanhallitus, kokous 7.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 215 Teknisen toimen järjestelyt

AurDno-2022-383

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Perustelut

Rakennustarkastaja/-mestari on jäämässä eläkkeelle 1.12.2022. Rakennustarkastaja/-mestari on toinen kahdesta teknisen toimen viranhaltijasta ja esihenkilöstä. Muutostilanne on hyvä hetki tarkastella teknisen toimen organisaatiorakennetta ja miettiä järjestelyjä palvelutuotannon sujuvuuden ja toisaalta kohtuullisen työmäärän sekä vastuun jakautumisen näkökulmista. Nykyinen teknisen toimen organisaatiomalli on pykälän liitteenä.

Virkajohto on valmistellut teknisen toimen uutta organisaatiorakennetta, jonka pääperiaatteet ovat:

  • Luottamustoimielimet ja päätöksenteko: tekninen lautakunta ja lupajaosto jatkavat nykyisellään.
  • Rakennustarkastaja/-mestarin viran nimike muutetaan yhdyskuntatekniikan päälliköksi.
  • Yhdyskuntatekniikan päällikkö johtaa kunnan vesihuoltolaitosta sekä vastaa kunnan yhdyskuntatekniikan palveluista, teistä ja väylistä, puistoista ja yleisistä alueista.
  • Tekninen johtaja toimialajohtajana vastaa toimialan johtamisesta. Lisäksi tekniselle johtajalle kuuluu vastuu kunnan kiinteistökokonaisuuden hallinnasta, maa- ja metsätiloista sekä ympäristönsuojelu- ja ilmasto-ohjelmatyöstä. Lisäksi tekninen johtaja toimii edelleen kunnan työsuojelupäällikkönä.
  • Teknisessä lautakunnassa siirrytään kahden esittelijän malliin, jossa tekninen johtaja ja yhdyskuntatekniikan päällikkö toimivat kukin oman vastuualueensa esittelijöinä.
  • Rakennusvalvontapalvelu hankitaan kuntalain 49/54 §:n mukaisella yhteistoimintasopimuksella Pöytyän kunnalta.

Perusteluna kahden esittelijän malliin siirtymiselle on teknisen toimen johtavien viranhaltijoiden välisen tehtäväjaon sekä vastuiden selkiyttäminen ja työmäärän kohtuullistaminen. Toimialan hallinnollisiin tehtäviin ja kokonaisuuden hallintaan on resursoitava nykyistä vahvemmin. Tarkemmat uudet teknisen toimialajohdon tehtäväkuvat sekä muutoksen edellyttämät muutokset kunnan hallintosääntöön tuodaan hyväksyttäväksi valmistelun edetessä.

Kuntien rooli tulee tulevina vuosina muuttumaan ja resurssien vähentyessä asioita on tehtävä yhä enemmän yhdessä. Auran kunta hankkii yhteistoimintasopimuksella tällä hetkellä esimerkiksi kaavapalvelut Pöytyän kunnalta ja kokemukset yhteistyöstä ovat hyvät. Rakennusvalvontapalvelun järjestämisestä yhteistoiminnassa Pöytyän kunnan kanssa on keskusteltu virkajohdon tasolla. Ajatuksena on, että tehdään rakennusvalvonnan osalta aluksi pilottiluonteinen yhteistoimintasopimus ajanjaksolle 1.12.2022 – 31.12.2023, jonka aikana kerätään kokemuksia palvelun toimivuudesta mahdollista jatkoa varten.

Tarkempi sopimus yhteisestä rakennusvalvonnasta laaditaan, mikäli molemmat kunnat hyväksyvät asian ja sopimuksen pääperiaatteet.

Pääperiaatteet rakennusvalvonnan järjestämiselle Auran ja Pöytyän kuntien yhteistoimintasopimuksella ovat:

  • Auran kunta ostaa koko rakennusvalvontapalvelun Pöytyän kunnalta, mikä tarkoittaa käytännössä 50 % eli 2,5 työpäivää Pöytyän kunnan rakennustarkastajan työpanoksesta.  
  • Sopimuskausi on 1.12.2022 – 31.12.2023, jatkosta neuvotellaan erikseen.
  • Irtisanomisaika 3 kk
  • Työnjohto- ja työnantajavelvoitteet, loma-ajat ja muut sijaistukset hoitaa Pöytyän kunta.
  • Lupajaoston esittelijänä toimiminen sisältyy yhteistoimintasopimukseen kuntalain 54 §:n mukaisesti.
  • Kokonaispalvelun hinta on 2400 euroa kuussa plus matkakulut.

Ehdotus

Esittelijä

Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. esittää, että valtuusto hyväksyy kahden esittelijän malliin siirtymiseen ja teknisen toimen virkajohdon toimenkuviin liittyvät toimivalta- ja muut muutokset kunnan hallintosääntöön 1.1.2023 alkaen,
  2. muuttaa rakennustarkastaja/-mestarin virkanimikkeen yhdyskuntatekniikan päälliköksi 1.1.2023 alkaen,
  3. vahvistaa yhdyskuntatekniikan päällikön tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3500 euroa,
  4. myöntää täyttöluvan yhdyskuntatekniikan päällikön viran kokoaikaiseksi täyttämiseksi 1.1.2023 alkaen,
  5. valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan yhdyskuntatekniikan päällikön viran täyttöä yhdessä teknisen johtajan ja teknisen lautakunnan kanssa.

Lisäksi kunnanhallitus päättää hyväksyä edellä selosteessa eritellyn mukaisesti rakennusvalvontapalvelun järjestämisen yhteistoiminnassa Pöytyän kunnan kanssa ja valtuuttaa kunnanjohtajan Auran kunnan edustajana neuvottelemaan sopimuksen tarkemman sisällön. Yhteistoimintasopimus käsitellään erikseen kunnanhallituksen kokouksessa 7.11.2022.

Päätös

Kunnanjohtajan muutettu päätösehdotus

Kunnanhallitus päättää

  1. esittää, että valtuusto hyväksyy kahden esittelijän malliin siirtymiseen ja teknisen toimen virkajohdon toimenkuviin liittyvät toimivalta- ja muut muutokset kunnan hallintosääntöön 1.1.2023 alkaen,
  2. muuttaa rakennustarkastaja/-mestarin virkanimikkeen yhdyskuntatekniikan päälliköksi 1.1.2023 alkaen,
  3. vahvistaa yhdyskuntatekniikan päällikön tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3500 euroa,
  4. myöntää täyttöluvan yhdyskuntatekniikan päällikön viran kokoaikaiseksi täyttämiseksi 1.1.2023 alkaen,
  5. valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan yhdyskuntatekniikan päällikön viran täyttöä yhdessä teknisen johtajan ja teknisen lautakunnan kanssa,
  6. että yhdyskuntatekniikan päällikön kelpoisuusvaatimus on insinööri (amk) tai vastaava soveltuva tutkinto.

Lisäksi kunnanhallitus päättää hyväksyä edellä selosteessa eritellyn mukaisesti rakennusvalvontapalvelun järjestämisen yhteistoiminnassa Pöytyän kunnan kanssa ja valtuuttaa kunnanjohtajan Auran kunnan edustajana neuvottelemaan sopimuksen tarkemman sisällön. Yhteistoimintasopimus käsitellään erikseen kunnanhallituksen kokouksessa 7.11.2022. Sopimuskausi rakennusvalvonnalle olisi 1.1. - 31.12.2023.

 

Päätös

Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan Auran ja Pöytyän kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen rakennusvalvontapalvelusta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Auran kunta tekninen toimi, Pöytyän kunta

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

- kunnan jäsen.

 

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Auran kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on päätöksen tehnyt toimielin/viranomainen.

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 24, 21381 AURA     

Käyntiosoite: Perkkiönkuja 2 AURA 

Sähköpostiosoite: kunta@aura.fi    

Puhelinnumero: 02-486430             

 

Kirjaamon aukioloaika on ma – to klo 8 – 16 ja pe 8 – 14.45.

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

 

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

 

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

 

- päätös, johon haetaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

 

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

 

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Auran kunnan kirjaamosta.