Perusturvalautakunta, kokous 6.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta (Ajallaan Oy)

AurDno-2022-150

Valmistelija

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muuta kuin ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palvelua tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 momentissa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Ajallaan Oy on toimittanut Auran perusturvalautakunnalle 22.02.2022 ilmoituksen yksityisen palvelun tuottamisesta Auran kunnan ja koko Varsinais-Suomen alueella 01.05.2022 lukien. Yrityksen kotikunta on Turku. Palvelujen vastuuhenkilö on Anne Suomalainen, joka on koulutukseltaan sosionomi (amk), mielenterveyshoitaja ja psykoterapeutti. Ilmoituksen liitteenä on Suomalaisen tutkinto- ja työtodistuksia. Ilmoituksen mukaan yrityksessä on 10 työntekijää, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä (amk-aste/ylempi). Lisäksi yrityksen henkilökunnassa on 5 lähihoitajaa, 5 hoiva-avustajaa ja 2 hallintohenkilöä. Yritys tuottaa lapsiperheille, lapsille ja nuorille kotipalvelua, perhetyötä, avomuotoista perhekuntoutusta ja ammatillista tukihenkilötoimintaa. Lisäksi yritys tuottaa tukihenkilötoimintaa aikuissosiaalityön palveluna. Palveluja tuotetaan asiakasperheissä sekä lasten ja nuorten harrastuksissa. 

Ilmoituksen liitteinä ovat ajantasainen kaupparekisteriote, toimintasuunnitelma, jäljennökset vastuuhenkilön tutkinto- ja työtodistuksista sekä asiakasrekisterinpitoa koskeva seloste.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Sirpa Kunnas, Sosiaalijohtaja, sirpa.kunnas@aura.fi

Perusturvalautakunta esittää lausuntonaan, että Ajallaan Oy täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset ja että  yritys voidaan merkitä yksityisten ilmoituksenvaraisten sosiaalipalveluiden palveluntuottajien rekisteriin ilmoituksenvaraisena sosiaalipalveluna (Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011 § 13).

Auran kunta ilmoittaa hyväksyvänsä yrityksen toiminnan alueellaan, ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.