Kunnanhallitus, kokous 5.2.2024

§ 18 Auran kunnan hyvinvointisuunnitelma vuosille 2024-2025

AurDno-2024-44

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) 1 §:n mukaan kunnan tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueen elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla. Lisäksi kuntalaki edellyttää ottamaan kunnan strategiassa huomioon kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen.

Auran kunnan hyvinvointisuunnitelma on laadittu jäljellä olevan valtuustokauden ajaksi vuosille 2024 - 2025. Tavoitteiden asettamisessa on huomioitu Auran kunnan strategia, Varhan alueellisen hyvinvointisuunnitelman linjaukset vuosille 2023 - 2025 sekä tarkasteltu hytekertoimiin vaikuttavia tekijöitä. Hyvinvointisuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet tarkastetaan valtuustokausittain. Tavoitteet kuluvalle ja tulevalle vuodet ovat seuraavat:

  1. Tuemme terveellisiä elämäntapoja.
  2. Edistämme osallisuutta ja torjumme yksinäisyyttä.
  3. Tuemme päihteettömyyttä ja mielen hyvinvointia.
  4. Huolehdimme turvallisesta asuinympäristöstä.

Hyvinvointisuunnitelma ohjaa kunnan hyvinvointityötä ja sen avulla johdetaan ja kehitetään kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä. Kunnan strategian mukaisesti kannustamme terveisiin elämäntapoihin ja liikunnallisuuteen, mahdollistamme monipuolisesti toimintaa ja tapahtumia sekä vahvistamme osallisuutta ja torjumme yksinäisyyttä. Hyvinvointisuunnitelmaa ovat kommentoineet viranhaltijoista koottu ryhmä, kunnan johtoryhmä sekä luottamushenkilöistä koostuva hyvinvointityöryhmä. Lisäksi hyvinvointisuunnitelmaa esiteltiin työstövaiheessa kolmannen sektorin toimijoille yhdistysillassa.

Hyvinvointisuunnitelmaluonnos on pykälän liitteenä.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää esittää, että valtuusto hyväksyy Auran kunnan hyvinvointisuunnitelman vuosille 2024 - 2025.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.