Kunnanhallitus, kokous 5.2.2024

§ 20 Hyvinvointikoordinaattorin toimen täyttölupa

AurDno-2024-45

Valmistelija

  • Jaana Ranta-aho, jaana.ranta-aho@aura.fi

Perustelut

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 18.12.2023 § 42 talousarvion vuodelle 2024 ja taloussuunnitelman vuosille 2024-2026. Hyvinvointikoordinaattorin palkka on talousarviossa jaettu seuraavasti: kulttuuripalvelut 5 %, 15 % tapahtumat (elinvoimapalvelut), liikuntapalvelut 40 % ja hyvinvointipalvelut 40 %. Täyttölupaa haetaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Hyvinvointikoordinaattorin toimeen liittyvät tehtävät sopivat hinnoittelutunnuksen KVTES 02VAP050 alle, joka sisältää kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen vaativat ammattitehtävät, mm. palvelujen kehittäminen, toiminnan suunnittelu ja ohjaus sekä asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen ja ennakointi. Tehtävään soveltuva koulutus on esimerkiksi liikunnan, terveydenhuollon tai sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto tai muu tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Tässä hinnoittelutunnuksessa peruspalkka on 2319,39 €. Hyvinvointikoordinaattorille on Auran kunnassa maksettu TVA-järjestelmän vaativuusluokan kaksi mukaista palkkaa, joka on 2452,80 € kuukaudessa.

Hyvinvointikoordinaattorin toimenkuva on laaja ja kohdistuu kaikenikäisiin kuntalaisiin. Tehtävässä on tarpeen laajojen kokonaisuuksien hahmottaminen, verkostojen luominen sekä kyky toimia erilaisten asiakasryhmien parissa. Koordinaattori on yhteyshenkilönä mm. mielen hyvinvoinnin, ehkäisevän päihdetyön ja väkivallan ehkäisyn kuntaverkostossa, kotoutumis- ja monikulttuurisuustyön verkostossa, TE-uudistuksen osalta tarpeellisissa verkostoissa sekä elintapaohjauksen ja liikuntaneuvonnan pilotissa, jossa rakennetaan palveluketju kuntien ja Varhan välille. Hyvinvointikoordinaattori vastaa liikuntapalveluiden kokonaisuudesta. Useassa kunnassa hyvinvointikoordinaattorin työnkuva on sidoksissa joko nuorisotyöhön tai liikuntapalveluihin kunnan palvelurakenteesta riippuen. Aurassa liikuntapalveluiden kokonaisuus on alue, jonka merkitys on kasvanut entisestään hyvinvointialueiden myötä ja se näkyy esimerkiksi lisääntyneenä verkosto- ja hanketyönä.

Tehtävään kuuluu yleinen ohjaus ja neuvonta sekä osallistuminen hyvinvointia parantavien palveluiden ja toimintamallien kehittämiseen. Hyvinvointikoordinaattori levittää hyviä käytäntöjä, järjestää koulutuksia sekä viestii aktiivisesti eri kanavissa kunnan tekemästä hyvinvointityöstä.

Vertailuna muut kunnan kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja vapaa-aikapalvelujen palkkahinnoittelun alla olevat tehtävät sekä niiden TVA-tasot:

  Peruspalkka TVA1 TVA2 Hinnoittelutunnus
Vapaa-aikasihteeri 2427,13 2463,39 2760,54 02VAP020
Nuorisotyöntekijä 2213,73 2231,98 2395,52 02VAP060

Hyvinvointikoordinaattorin tehtäväkuva sekä selvitys kunnassa tehtävästä hytetyöstä ovat pykälän oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää

  1. myöntää täyttöluvan hyvinvointikoordinaattorin toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen ja
  2. vahvistaa toimen tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2452,80 € kuukaudessa.

Päätös

Jenni Päätalo: "Auran kunnan hyvinvointialan toiminnan muotoutumisen, selkeytymisen ja vakiintumisen, kunnan talouden tasapainottamisen ja Varhan kanssa yhteisen elintapa- ja liikunnanohjaus -pilotin johdosta esitän toimen määräaikaisuutta vuosiksi 1.4.2024-2025." Jukka Leino ja Laura Alikeskikylä kannattivat esitystä.

Ari-Pekka Haapanen esitti, että kunnanhallitus ei myönnä täyttölupaa hyvinvointikoordinaattorin toimeen. Toimenkuvan alle suunnitellut työt järjestetään nykyresurssein ja osia voidaan hoitaa ostopalveluna, joissa se on tarkoituksen mukaista. Ehdotus raukesi kannattamattomana.

Jouko Vähä-Rahka esitti ponnen, että hyvinvointikoordinaattorin tehtäväkuvaan voi tulla määräajan kuluessa muutoksia.

Suoritettiin äänestys kannatetusta ehdotuksesta ja kunnanjohtajan päätösesityksestä.

Kunnanhallituksen päätökseksi tuli äänestyksen jälkeen Jenni Päätalon ehdotuksen mukainen määräaikainen toimi ajalle 1.4.2024 - 31.12.2025 äänestystuloksella 0 - 7.

 

Äänestystulokset

  • Ei 7 kpl 100%

    Kalle Isotalo, Jouko Vähä-Rahka, Jenni Päätalo, Laura Alikeskikylä, Jukka Leino, Ari-Pekka Haapanen, Liisa-Anneli Holmberg

Tiedoksi

Hyvinvointijohtaja, palkat