Kunnanhallitus, kokous 4.9.2023

§ 178 Täyttölupa kirjastonhoitajan tehtävään

AurDno-2023-233

Valmistelija

  • Ari Koistinen, ari.koistinen@aura.fi

Perustelut

Kirjastonhoitaja on irtisanoutunut toimestaan siten, että hänen viimeinen työpäivänsä Auran kunnassa on 4.9.2023. Auran kirjaston henkilöstömitoitus on 2,5 henkilötyövuotta. Pöytyän kunnan kanssa tehdyn kirjastotoimenjohtajan sopimuksen myötä johtajan työpanoksesta kohdistuu 50 % Auraan. Kirjastonhoitajan toimen täyttäminen on edelleen tarpeellista. Kirjastonhoitajan tehtäviin kuuluvat mm. asiakaspalvelu ja -opastukset, lukemisen edistäminen, monipuolinen kokoelmatyö, aineistohankinnat, markkinointi ja viestintä, hanke - ja tapahtumatyö sekä muiden työntekijöiden sijaistus. Kirjastonhoitajan tehtäväkuvaus on oheismateriaalina. Kirjastolain mukaan yleisellä kirjastolla tulee olla riittävä määrä kirjasto- ja informaatioalan koulutusta saanutta ja muuta henkilöstöä. Asiantuntijatehtävässä toimivalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, jollei tehtävän luonteesta muuta johdu (Kirjastolaki, 2016, 17 §.

Kirjastonhoitajan hinnoittelutunnus 02KIR042 ja tehtäväkohtainen palkka TVA 1 kohdassa 2633,57 euroa/kk.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan kirjastonhoitajan tehtävään 1.11.2023 alkaen. Hinnoittelutunnus on 02KIR042 ja tehtäväkohtainen palkka 2633,57 €/ kk. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että tehtävään voidaan rekrytoida väliaikainen kirjastoalan ammattilainen siihen asti, kunnes vakituinen tehtävä saadaan täytettyä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ari.koistinen@aura.fi, jaana.ranta-aho@aura.fi, palkat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.