Kunnanhallitus, kokous 4.9.2023

§ 181 Sopimus rakennusvalvontapalveluiden ostamisesta Pöytyän kunnalta

AurDno-2023-236

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Auran ja Pöytyän kunnilla on ollut sopimus rakennusvalvontapalveluiden tuottamisesta vuoden 2023 aikana. Pöytyän kunta on ollut palveluiden tuottajana. Kunnanjohtajat ovat neuvotelleet sopimuksen jatkamisesta toistaiseksi alkaen 1.1.2024. Uusi sopimus on sisällöltään samanlainen kuin kuluvaa vuotta koskeva sopimus. Sopimuksen hintaa on tarkistettu vastaamaan valtakunnallisten sopimusten mukaisia palkankorotuksia.

Sopimukseen sisältyvät maankäyttö- ja rakennusasetuksen 4 §:n mukaiset rakennusvalvonnan tehtävät, pois lukien hallinnollisten pakkokeinojen käyttö ja riitojen ratkaiseminen, joista vastaa Auran kunnan tekninen toimi. Tonttien näytöt ja kaavatyöhön osallistuminen eivät sisälly sopimukseen.  Pöytyän kunta osoittaa rakennusvalvontahenkilöstön työpanoksesta 2,5 työpäivää viikossa Auran kunnan rakennusvalvontatehtävien hoitamiseen. Sopimukseen sisältyy Auran kunnan lupajaoston kokousten valmistelu ja esittelijänä toimiminen sekä säännöllinen yhteistyö Auran kunnan teknisen toimen kanssa. Sopimukseen eivät sisälly Auran kunnan rakennusvalvonnan tehtävien hoitoon liittyvät toimistopalvelut, kuten rakennusvalvonnasta perittävien maksujen laskutus ja lupapäätösten tiedoksianto sekä asiakirjojen arkistointi ja luovuttaminen voimassa olevien lakien mukaisesti.

Auran kunta voi osoittaa rakennustarkastajalle kiinteän viikoittaisen asiakaspalveluajan. Tämän vuoden aikana rakennustarkastaja on ollut keskiviikkoisin Auran kunnanvirastolla tavattavissa ja muutoin ennakkoon sovitusti. Palvelua on saanut myös loma-aikoina, sillä rakennustarkastusta hoitaa Pöytyän kunnan organisaatiossa useampi kuin yksi henkilö. Palvelu on ollut ammattimaista, osaavaa ja hyvää niin kunnan sisäisille asiakkaille kuin kuntalaisillekin.

Uuden sopimuksen kuukausihinta on 2 600 euroa vuonna 2024. Lisäksi Pöytyän kunta laskuttaa toteutuneet viranhaltijoiden matkakustannukset. Sopimuksen hinnoittelua tarkistetaan vuosittain vastaamaan rakennustarkastuksen palkkakehitystä. Sopimuksen irtisanomisaika on puoli vuotta. Sopimusluonnos on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen rakennusvalvontapalveluista Pöytyän kunnan kanssa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pöytyän kunta, tekninen toimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus osoitetaan kunnanhallitukselle ja toimitetaan keskushallintoon. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jollei muuta näytetä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä (7.) päivänä sen jälkeen, kun asiakirja on annettu postin kuljetettavaksi. Saantitodistusta vastaan lähetetystä päätöksestä katsotaan saadun tieto saantitodistuksen osoittamana päivänä. Erillistä tiedoksisaantitodistusta käytettäessä päätöksestä katsotaan saadun tieto todistukseen merkittynä päivänä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Sähköinen asiakirja täyttää myös kirjallisen asiakirjan vaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- päätös, johon vaaditaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Vaatimuksen perusteineen on käytävä ilmi oikaisuvaatimuksesta. Tekijän on allekirjoitettava oikaisuvaatimus ja siinä on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä saa kunnan keskushallinnosta.

Keskushallinnon yhteystiedot:
käyntiosoite Tuulentie 1, Aura
postiosoite Auran kunta, Tuulentie 1, 21381 Aura
puhelinvaihde (02) 486 430
sähköposti kunta@aura.fi
avoinna ma - pe klo 9.00-15.00.