Kunnanhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 123 Toimistosihteerien täyttölupa

AurDno-2022-234

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Hyvinvointialueen valmistelusta on ilmoitettu kuntaan, että sosiaalitoimen sihteerin resurssia tarvitaan ehdottomasti hyvinvointialueen tehtävissä 1.1.2023. Tehtävässä nyt toimivalle henkilölle on kunnan organisaatiossa ajateltu tehtäviä markkinoinnin, viestinnän ja elinvoiman kehittämisen saralta. Toiveena on myös saada resurssia hallinnon valmisteluun ja täytäntöönpanoon. Hyvinvointialueelle siirtyvän sihteerin tulisi perehtyä kunnan sosiaalitoimen tehtäviin ennen hyvinvointialueelle siirtymistä. Syksyn aikana sihteerin tulee perehtyä hyvinvointialueella käyttöön otettaviin ohjelmiin, jotka eivät ole Aurassa nykyisellään käytettäviä ohjelmia.Tämän vuoksi tehtävä olisi hyvä saada täytettyä jo syksyllä. Myös muuhun työhön perehdyttäminen olisi mahdollista syksyn aikana.

Sosiaalitoimen toimistosihteeri hoitaa monipuolisia toimistopalvelu-tietohallinto- ja viestintätehtäviä. Toimistosihteeri käsittelee postia ja sähköpostia, osallistuu ajanvarausten hoitamiseen sekä vastaanottaa sosiaalitoimiston puheluja. Hän osallistuu myös muihin asiakaspalvelu- ja ohjaustehtäviin. Toimistosihteeri hoitaa välitystiliasiakkaiden ja veteraanipalvelun maksatukset ja valmistelee asiakaslaskutukset koko sosiaallitoimen palveluiden osalta. Hän huolehtii kotisivujen päivityksistä  ja ilmoituksista. Toimistosihteeeri on sosiaalitoimiston avustava työntekijä erilaisissa tilanteissa ja asioiden hoidossa. Lisäksi toimistosihteeri on sosiaalitoimen ohjelmistojen pääkäyttäjä yhteyshenkilö Kela:n ohjelmassa. Vakanssi siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023. Tehtäväkuvaus on oheismateriaalina.

Koulun toimistosihteeri on irtisanoutunut toimestaan siten, ettei hänellä ole enää varsinaisia työtehtäviä, vaan hän pitää vuosilomiaan kesän ajan. Kunnan organisaatioon on suunniteltu muutoksia uuden kunnan näkökulmasta. Tavoitteena on, että kaikissa keskeisissä hallintotehtävissä toimii sijaistus omasta organisaatiosta. Toimistosihteereiden työtehtäviä tarkasteltiin viisi vuotta sitten huomioiden tärkeimpien tehtävien sijaistukset. Sivistystoimen hallintoon on tarvetta rekrytoida osaaja, joka toimii osana kunnan toimistotiimiä, vaikka pääasiasialliset tehtävät koostuvat koulun ja varhaiskasvatuksen hallinnosta. Molempien edellä mainittujen yksiköiden hallintoa vahvistetaan siten, että varsinainen toiminnan johtaminen, kehittäminen ja esihenkilötyö mahdollistuu. Varhaiskasvatuksessa ovat merkittäviä työtehtäviä kuukausittain tapahtuvat laskutukset sekä asiakkaiden tietojen päivittäminen. Koulun hallintoon saadaan merkittävä vahvistus uuden apulaisrehtorin viran myötä. Näin keskeisiä koulun johtamisen tehtäviä voidaan jakaa rehtoreiden kesken, eikä toimistosihteerin tarvitse olla enää vastuussa muista kuin omista tehtävistään. Sihteerille jää laaja tehtäväkuva sisältäen atk-ohjelmien pääkäyttäjän roolia, oppilasasioiden hoitamista, koulun tiedotusta ja muita rehtoreita avustavia tehtäviä. Lyhyt tehtäväkuvaus on oheismateriaalina.

Toimistosihteereiden tehtäviin sovelletaan KVTES:n hinnoittelutunnusta 01TOI060 ja kunnan TVA-järjestelmän kohtaa 2. Tehtäväkohtainen palkka on ennen 1.6.2022 suoritettavaa yleiskorotusta 2298,67 euroa kuukaudessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan esittelyteksissä kuvatun mukaisesti
1. sivistystoimen toimistosihteerin tehtävään 1.8.2022 alkaen ja
2. sosiaalitoimen toimistosihteerin tehtävään 1.9.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.