Kunnanhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 125 Yhtenäiskoulun täyttöluvat, tuntiopettajat ja erityisopettaja

AurDno-2022-296

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta on päättänyt kokouksessaan 19.4.2022 §:ssä 30 rajata opetushenkilöstön ylitunteja maksimissaan 15 prosenttiin opetusvelvollisuudesta. Päätöksen perusteena ovat opetuksen laatu sekä henkilöstön jaksaminen ja tätä kautta työsuojelulliset syyt. Yleisesti perusopetuksen kouluissa on rajattu ylituntien määrä yhteen tai kahteen tuntiin viikossa.Tällöin opettajan työmäärä ei kasva kohtuuttomaksi ja valmistelulle, kehittämiselle ja kokeiden korjaamiselle jää aikaa. Kohtuuttomien ylituntimäärien purkaminen aiheuttaa jatkuvan tarpeen palkata kaksi tuntiopettajaa pääasiassa luonnontieteisiin ja matematiikkaan.

Erityisluokanopettaja on irtisanoutunut vakituisesta tehtävästään 22.6.2022. Tehtävä on välttämättä täytettävä ensi lukuvuodeksi. Erityisluokkien määrää tarkastellaan erityisopetuksen kokonaissuunnittelun yhtydessä lukuvuoden 2022 - 2023 aikana, minkä vuoksi tehtävä on hyvä täyttää aluksi määräaikaisena.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää täyttöluvan kahdelle tuntiopettajalle toistaiseksi. Lisäksi kunnanhallitus myöntää täyttöluvan erityisluokanopettajan virkaan ajalle 8.8.2022 - 31.7.2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sivistysjohtaja Tuija Pellosmaa, rehtori Taija Marttila

Muutoksenhaku

Päätöksistä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta, koska asia päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.