Kunnanhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 124 Vesihuoltolaitoksen laitosmiehen tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen

AurDno-2022-265

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Vesihuoltolaitoksen laitosmiehen tehtävät ovat laajentuneet ja työn vaativuus sekä vaatimukset ovat lisääntyneet. Asiaa on alustavasti käsitelty kunnanhallituksen kokouksessa (21.2.2022, §29). Tehtävänkuvausta ja työtehtäviä ollaan muuttamassa niin, että jatkossa vesihuoltolaitoksen laitosmies toimii työhön osallistuvana työnjohtajana. Muutoksen johdosta tekninen johtaja ja rakennusmestari pystyvät paremmin keskittymään tuotannonohjaus- ja taloushallinnon tehtäviin. Lisäksi muutoksella varaudutaan nykyisten ja tulevien vesihuoltoverkoston saneeraustöiden toteuttamiseen ja valvomiseen. Laitosmies on suorittanut lisäksi vesihuoltomestarin erityistutkinnon, joka on suunnattu vesihuollon työnjohtajille ja asiantuntijoille.

Tehtävänmukaista palkkatasoa on kartoitettu lähikuntien/kaupunkien, vastaavan kokoisten kuntien sekä Auran kunnan kaikkien hallintokuntien palkkatasoon vertaamalla. Esitystä on käsitelty etukäteen hallintojohtajan kanssa. Esimerkkejä vastaavanlaisista tehtävistä ja tehtäväkohtaisista palkoista:

Suomen kunnat 2001-5000 asukkaan kunnat, laitosmies k.a. 2196
Suomen kunnat 2001-5000 asukkaan kunnat, työnjohtaja k.a. 2696
Rusko, vesihuolto 2556
Pöytyä, vesihuollon esimies 2426
Lieto, vanhempi laitosmies 2293
Urjala, vastaava laitosmies vesihuolto 2052

Vesihuollon laitosmiehen tehtävän vastuun ja vaatimustason laajentuminen tulee huomioida tehtäväkohtaisessa palkassa. Teknisen toimen TVA-järjestelmään on tehty laitosmiehen tehtävän kohdalle uusi taso numero kolme. Tehtäväkohtainen palkka on ehdotuksen mukaan 2700 euroa kuukaudessa. Tehtävien vaativuutta lisäävät työnjohtajan ja verkostomestarin vastuualueet.  Koko teknisen toimen TVA-järjestelmän tarkistus tehdään koko kunnan TVA-järjestelmän tarkistuksen yhteydessä vuonna 2023.

Oheismateriaalina esitys teknisen toimen TVA-järjestelmän päivityksestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus päättää, että

1. teknisen toimen TVA-järjestelmää päivitetään lisäämällä laitosmiehen tehtävään taso kolme, jossa tehtäväkohtainen palkka on 2700 euroa kuukaudessa
2. laitosmies Ari Tähtinen siirtyy takautuvasti 1.4.2022 alkaen uuteen nyt perustettavaan vaativuustasoon.

 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen johtaja Kari Tuohi, rakennusmestari Pentti Urho, laitosmies Ari Tähtinen, palkanlaskenta

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus osoitetaan kunnanhallitukselle ja toimitetaan keskushallintoon. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jollei muuta näytetä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä (7.) päivänä sen jälkeen, kun asiakirja on annettu postin kuljetettavaksi. Saantitodistusta vastaan lähetetystä päätöksestä katsotaan saadun tieto saantitodistuksen osoittamana päivänä. Erillistä tiedoksisaantitodistusta käytettäessä päätöksestä katsotaan saadun tieto todistukseen merkittynä päivänä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Sähköinen asiakirja täyttää myös kirjallisen asiakirjan vaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- päätös, johon vaaditaan oikaisua

- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi

- millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Vaatimuksen perusteineen on käytävä ilmi oikaisuvaatimuksesta. Tekijän on allekirjoitettava oikaisuvaatimus ja siinä on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä saa kunnan keskushallinnosta.

Keskushallinnon yhteystiedot:
käyntiosoite Perkkiönkuja 2, Aura
postiosoite Auran kunta, PL 24, 21381 Aura
puhelinvaihde (02) 486 430
sähköposti kunta@aura.fi
avoinna ma - to klo 8.00-16.00, pe klo 8.00-14.45