Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

§ 133 Edustajien valitseminen Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen yhdistyskokouksiin 1.6.2023 alkavalle toimikaudelle

AurDno-2021-364

Valmistelija

  • Juho Karisaari, juho.karisaari@aura.fi

Perustelut

Auran kunta on Lounais-​​Suomen Vesiensuojeluyhdistys ry:n jäsen.

Lounais-​​Suomen vesiensuojeluyhdistys ry. on perustettu vuonna 1966. Se on yhteistyö-​​ ja asiantuntijajärjestö,​​ jonka tarkoituksena on edistää vesiensuojelua toimialueellaan. Yhdistyksen toimialue käsittää lounaisen rannikkoalueen vesistöt ja niiden välittömään vaikutuspiiriin kuuluvat merialueet. Yhdistyksen toimialue on jaettu neljään osa-​​alueeseen,​​ joissa toiminnallisesti keskitytään paikallisiin vesiensuojelukysymyksiin. Osa-​​alueet ovat Aurajoki-​​Paimionjoki,​​ Salon seutu,​​ Eurajoki-​​ Lapinjoki sekä Vakka-​​Suomi.

Yhdistys omistaa Lounais-​​Suomen vesi-​​ ja ympäristötutkimus Oy:n,​​ joka tarjoaa monipuolisia näytteenotto-​​,​​ analysointi-​​ ja raportointipalveluja. Yleisesti alueellisten vesiensuojeluyhdistysten tarkoituksena on edistää vesiensuojelua alueellaan. Vesiensuojeluyhdistyksissä tehdään vesioikeuden lupahakemuksia,​​ velvoitteisiin perustuvia kuormitus-​​,​​ vesistö-​​ ja kalataloustarkkailuja,​​ talous-​​ ja pohjavesitutkimuksia levä-​​ ja järvitutkimuksia,​​ vesikasvi-​​ ja pohjaeläinselvityksiä,​​ kaatopaikkatarkkailuja,​​ bioindikaattoriselvityksiä,​​ maaperäkartoituksia,​​ valuma-​​ alueiden kuormitusselvityksiä sekä mm. luontoinventointeja esimerkiksi kaavoitusta varten.

Yhdistysten jäsenistöön kuuluu pääosin kuntia ja teollisuuslaitoksia,​​ mutta myös paljon muita vesienkäyttäjiä,​​ kalastuskuntia ja erilaisia yhteisöjä. Jäsenmaksuilla katetaan muun muassa julkaisu-​​,​​ valitus-​​ ja neuvontatoimintaa,​​ joiden avulla yhdistykset pyrkivät vahvistamaan vesien-​​ ja ympäristönsuojelutietoisuutta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus valitsee edustajan ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen Lounais-​​ Suomen vesiensuojeluyhdistys ry:n yhdistys kokouksiin 1.6.2023 alkavalle toimikaudelle.

Päätös

Kunnanhallitus valitsi edustajaksi Lounais-​​Suomen Vesiensuojeluyhdistykseen Jenni Päätalon ja varaedustajaksi Jukka Leinon.

Tiedoksi

Lounais-​​Suomen Vesiensuojeluyhdistys ry