Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

§ 158 LISÄPYKÄLÄ: Kaavatoimikunnan asettaminen 1.6.2023 alkavalle toimikaudelle (lisäpykälä)

AurDno-2021-372

Valmistelija

  • Tuija Pellosmaa, Hallintojohtaja, tuija.pellosmaa@aura.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) 30 §:n mukaan kunnanhallitus ja valtuuston päätöksen nojalla muukin toimielin voi asettaa toimikuntia määrätyn tehtävän hoitamista varten. Kuntalain (410/2015) 74 §:n mukaan johtokuntaan ja toimikuntaan voidaan valita sellainenkin henkilö,​​ joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen ja lautakuntaan tai jonka kotikunta kyseinen kunta ei ole. Toimikunta asetetaan usein projektiluonteisia tehtäviä,​​ esim. rakennushankkeen toteuttamista varten. Näissä tehtävissä vaaditaan usein erityistä asiantuntemusta. Kaavatoimikunnan tehtävänä on kaavoituksen ylläpito ja kehittäminen sekä kaavojen laatimiseen,​​ muuttamiseen ja muuhun maankäyttöön liittyvät valmistelutehtävät. Hallintosäännön 126 §:n mukaisesti kunnanjohtajalla ja kunnanhallituksen puheenjohtajalla on läsnäolo-​​ ja puheoikeus toimikunnan kokouksissa. Muiden henkilöiden läsnäolo-​​ ja puheoikeudesta toimikunnan kokouksissa on päättänyt toimikunta itse. Naisten ja miesten välisestä tasa-​​arvosta annetun lain 4a §:n mukaan kunnallisissa toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia,​​ jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Toimikunnan työskentelyyn ovat osallistuneet aluearkkitehdin ja kunnanjohtajan lisäksi tekninen johtaja ja hallintojohtaja. Toimikunta on voinut tapauskohtaisesti täydentää kokoonpanoaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus
1)    päättää asettaa 1.6.2023 alkavalle toimikaudelle kaavatoimikunnan ja
2)    valitsee kaavatoimikuntaan kolme (3) jäsentä. Toimikunta nimeää itse puheenjohtajansa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti valita kaavatoimikuntaan 1.6.2023 alkavalle toimikaudelle Matti Leppäkosken, Kalle Isotalon ja Niina Aarnion.

Tiedoksi

valitut