Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

§ 145 Katuvalojen hankinta

AurDno-2023-149

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Teknisessä toimistossa on valmisteltu LED valaisimien ja katuvalopylväiden hankinnan kilpailutusta vuokramallilla.

Urakasta järjestetään hankintalain mukainen julkinen avoin tarjouskilpailu, hankinnasta on tavoitteena ilmoittaa HILMA:ssa 28.04.2023.

Urakka-aika on 1.8.2023 – 20.12.2023.

Tarjousten viimeinen jättöaika on 29.05.2023. Tarjouksista laaditaan avauspöytäkirja, joka liitetään kokouksen liitemateriaaliksi.

Lisätietoa hankinnasta on oheismateriaalina olevassa webinaari tallenteessa.

Suunnitelmat ovat oheismateriaalina ja niitä käsitellään kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy LED valaisimien ja katuvalopylväiden hankinnan tarjouspyyntöasiakirjat.

Päätös

Päätös on päätösehdotuksen mukainen.

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Hankinnan kohteena on Auran kunnan katuvalaistuksen saneerauspalvelu. Palvelu toteutetaan vuokramallilla, jossa kunta vuokraa palveluntuottajalta etähallittavat LED-valaisimet ja tarvittavat pylväät Auran kunnan käyttöön. Auran kunnalla on voimassa oleva palvelusopimus C2 SmartLight Oy:n kanssa ulkovalaistuksen etähallintapalveluista. Vuokrattavien LED-valaisimien on oltava yhteensopivat ja etähallittavissa C2 SmartLight ohjausratkaisulla. Hankittavaan palveluun kuuluu vuokrattavien laitteistoiden asennus, valaistuksen laadun mittaus, valaistuksen etähallintaan otto ja optimointi. Hankinta ei muodosta palveluntuottajalle yksinoikeutta tuottaa palveluita tilaajalle. Auran kunta ei sitoudu hankittaviin määriin, vaan vuokrattavia tarvikkeita asennettuna paikalleen hankintaan tarpeen mukaan.

Vuokrasopimus ja vuokrasuhde takuu vastuineen syntyy ja tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Urakka-aika vuoden 2023 loppuun mennessä, jolloin toteutuksen oltava valmis ja luovutuskunnossa tilaajalle. Vuokrasopimus ja laitteiden takuu on voimassa 10 vuotta allekirjoitushetkestä. Sopimuskauden jälkeen valaisimet sekä muut laitteet siirtyvät tilaajan omistukseen lunastushinnalla, joka on enintään viimeinen kuukausivuokra kerrottuna kahdella. Kuukausivuokra perustuu kulloinkin hintalomakkeen yksikköhintoihin kerrottuna hankituilla määrillä. Hinnat ovat kiinteitä koko sopimuskauden kuitenkin siten, että sopimuskauden puolessa välissä (5 vuoden jälkeen) voidaan yksikköhintoihin tehdä indeksitarkistus. Kuukausivuokra laskutetaan kuuden kuukauden jaksoissa etukäteen. Maksuehto on vähintään 14 päivää hyväksyttävän laskun saapumisesta. Vuokrattavien laitteiden takuun tulee olla 10 vuotta. Tarjoajien suorittamien asennusten ym. töiden takuun tulee olla vähintään 2 vuotta. Vuokrasopimus voidaan tehdä tarjoajan osoittaman rahoituslaitoksen kanssa. Tällöin vuokrasopimuksen maksuehdot määrittyvät rahoituslaitoksen vuokrasopimuksen mukaisesti poislukien tässä asiakirjassa määritetyt maksuehdot. Toimittajalla säilyy vastuu toimitetuille laitteistoille takuun järjestämisestä koko sopimuskauden ajan.

Teknisessä toimistossa on valmisteltu LED valaisimien ja katuvalopylväiden hankinnan kilpailutusta vuokramallilla.

Tekninen lautakunta on 27.4.2023 hyväksynyt LED valaisimien ja katuvalopylväiden hankinnan tarjouspyyntöasiakirjat ja esittää hankintapäätöstä kunnanhallituksen päätettäväksi.

Urakasta järjestettiin hankintalain mukainen julkinen avoin tarjouskilpailu, hankinnasta ilmoitettiin HILMA:ssa 30.04.2023.

Tarjousten viimeinen jättöaika on 19.6.2023, klo 12.00. Tarjouksista laaditaan avauspöytäkirja, joka liitetään kokouksen liitemateriaaliksi.

Käsitellään saapuneita tarjouksia kokouksessa.

Urakka-aika on 01.08.2023 – 20.12.2023.

Urakoitsijan valintaperuste:

Tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus jakautuen seuraavasti: hinta 70 % ja laatu 30 %.

Hinta muodostuu hintalomakkeen (liite 2) laskemasta kuukausivuokran hinnasta. Halvimman vertailuhinnan tarjonnut tarjoaja saa täydet 70 pistettä. Muiden tarjoajien hintapisteet lasketaan kaavalla: halvin vertailuhinta / tarjoajan vertailuhinta * 70. Laatu perustuu tarjoajan palvelusuunnitelmaan, jossa toimittajan on esiteltävät asennuksen jälkeinen valaistuksen laadun mittaus ja valaistuksen optimoinnin toteutussuunnitelma. Palvelusuunnitelmasta tarjoajan on mahdollista saada enintään 30 laatupistettä. Pisteytysperusteet on kuvattu tarkemmin tarjouslomakkeella. Laatupisteissä on kyse kiinteistä pisteistä, jotka lisätään tarjoajan hintapisteisiin. Enimmäispisteet ovat 100.

Eniten pisteitä saanut tarjoaja valitaan palveluntuottajaksi.

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden asettaa tarjoukset vapaaseen vertailuun ja valita niistä kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous huomioiden kokonaishinnan lisäksi tarjoajan kokemus vastaavista tehtävistä (referenssit) ja nyt tarjouspyynnön kohteena olevaan tehtävään käytettävissä olevat resurssit tai hylätä kaikki tehdyt tarjoukset.

Tarjouspyyntö oheismateriaalina.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus tekee hankintapäätöksen kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen ja parhaimman pistemäärän perusteella. Lisäksi kunnanhallitus valtuuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön allekirjoittamaan urakkasopimusasiakirjat.

 

Päätös

Kunnanhallitus päätti valita C2 SmartLight Oy:n tarjouksen ainoana tarjouksena.

Tiedoksi

C2 SmartLight Oy