Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

§ 157 LISÄPYKÄLÄ: Liikehuoneistojen käyttöoikeus- ja vuokrasopimus (lisäpykälä)

AurDno-2023-195

Valmistelija

  • Miia Lehtonen, miia.lehtonen@aura.fi

Perustelut

Auraamosta on vapautumassa kokoushuoneena toiminut tila 1.7.2023 alkaen. Yksityinen toimija Kai Ruusunen on kiinnostunut rakentamaan tilaan pienoisautoradan ja pitämään kuntalaisille avoimia ja ohjattuja ajoharrastushetkiä. Autorata laajentaa lasten, nuorten ja aikuisten harrastusmahdollisuuksia Aurassa. Radan rakentaminen iso projekti, minkä vuoksi toimija etsii pitkäaikaista harrastuspaikkaa. Auran kunta sitoutuu vuokrasopimukseen pidemmällä aikajänteellä ja kolmen (3) kuukauden irtisanomisajalla. Vastaavaa autorataa ei ole Lounais-Suomessa ja lähimmät radat löytyvät Pirkanmaalta.

Lisätietoa pienautoradasta:

• https://www.avl.fi/2023/05/autoratamiehella-on-ajorytmi-hallussa-kai-ruusunenrakentaa-entisoi-ja-kerailee-autorata-autoja/ | Auranmaan Viikkolehti. 2023. Koskensalo,T.
• https://yle.fi/a/3-9990222 | YLE. 2017. Welling, A.

Elävän virran yhdistys ry. toimii Auraamon POP UP tiloissa myyden alueen pientuottajien tuotteita ja elävöittäen Auran keskustan palvelutarjontaa. Vuokra- ja käyttösopimusten laadinnan yhteydessä on päivitetty POP UP -tilan käyttösopimus.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Auran yhdistys on käyttänyt Auraamossa sijaitsevaa teatteritilaa ja sitä aikaisemmin kokoustilaa yhdistyksen toiminnan järjestämiseen. Teatteritila osoitettiin heille väliaikaseksi tilaksi kevään 2023 ajaksi, sillä Auraamon kokoushuoneessa toimi Auran kunnan valtuustosalina ja kokoustilana. Syksyllä 2023 Auraamon kokoustilan mahdollisesti siirtyessä autoratatoiminnan käyttöön on ko. yhdistykselle osoitetaan käyttöön sopivat tilat Mikonpolun kiinteistöstä, mikä vapautui yksityiseltä toimijalta kunnan käyttöön helmikuussa 2023. Auraamon kokoustilan mahdollisesti siirtyessä autoratatoiminnan käyttöön, esitetään yhdistyksille ja Auranlaakson kansalaisopistolle vastaavia tiloja Pikku-Auraamosta. Pikku-Auraamo toimii kunnanhallituksen päätöksellä (5.6.2023) Auran yhtenäiskoulun tekstiilityöluokkana elokuusta 2023 alkaen. Tila on kooltaan 70,2 m2, josta jaetaan osa yhdistysten ja kolmannen sektorin toimijoiden käyttöön iltaisin ja viikonloppuisin.

Mikonpolun keskuskeittiö vapautui yksityisen toimijan käytöstä helmikuussa 2023. Auran kunta on etsinyt tiloihin yrittäjää ja keskustelut yhden toimijan kanssa oivat käynnissä. Auran kunnan tekninen johtaja on tarkistanut ko. tilan vuokrahinnan ja esittää vuokraksi 2340€ (13€/m2/kk). Vesi-, sähkö- ja autopaikkamaksut laskutetaan erilliskorvauksena kulutuksen mukaan. Keittiökoneet kuuluvat vuokraan (3€/m2/kk)

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus hyväksyy esityksen Auraamon kokoustilan käyttöoikeuden antamisesta Kai Ruususelle autoradan rakentamiseen ja käytettäväksi lasten, nuorten ja aikuisten pienoisautorataharrastamiseen.

Kunnanhallitus hyväksyy esityksen Auraamon POP UP -tilan käyttöoikeuden antamisesta Elävän virran yhdistys ry:n käyttöön kaupalliseen palvelutoimintaan.

Kunnanhallitus hyväksyy esityksen Mikonpolun seurustelutilan käyttöoikeuden antamisesta Mannerheimin Lastensuojeluliitto Auran yhdistyksen käyttöön yhdistyksen toiminnan järjestämiseksi.

Kunnanhallitus hyväksyy esityksen Mikonpolun Pikku-Auraamo -tilan käyttöoikeuden antamisesta yhdistyksille ja Auranlaakson kansalaisopistolle kokous ja opetuskäyttöön.

Kunnanhallitus hyväksyy esityksen Mikonpolun keskuskeittiö -tilan vuokrahinnaksi 2340€ (13€/m2/kk). Vesi-, sähkö- ja autopaikkamaksut laskutetaan erilliskorvauksena kulutuksen mukaan. Keittiö koneet kuuluvat vuokraan (3€/m2/kk)

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Ari-Pekka Haapanen

Tiedoksi

tekninen toimi, Jaana Ranta-aho, Miia Lehtonen, rehtorit