Kunnanhallitus, kokous 19.6.2023

§ 146 Vuokrasopimuksen tarkistaminen

AurDno-2023-193

Valmistelija

  • Kari Tuohi, Tekninen johtaja, kari.tuohi@aura.fi

Perustelut

Kunnan hallintosäännön 23.8 § mukaan kunnanhallitus päättää vuokrien yleiskorotusten toimeenpanemisesta vuokrasopimusten ja kunnanhallituksen antamien perusteiden mukaisesti.

Ravintolan vuokrasopimus on alunperin siirtynyt kunnalle, kun rakennus on siirtynyt kunnan omistukseen (siirtyvä sopimus). Vuokrasopimus ei enää ole kunnan periaatelinjausten mukainen ja on tullut tarve sopia toisin vuokraan kuuluvista kuluista ja maksuista.

Liikehuoneiston vuokrauksessa sovelletaan lakia (482/95). Lähtökohtana vuokrasuhteissa ja niihin sovellettavassa lainsäädännössä on, että vuokraa korotetaan vain ja ainoastaan sen mukaan, kun asiasta on sopimuksessa sovittu. Vuokranantaja ei voi korottaa vuokraa vain ilmoittamalla asiasta yksipuolisesti vuokralaiselle. Vuokrankorotusehdon sisällöstä voidaan sopia vapaasti, kunhan korotusehto on kohtuullinen ja riittävän yksilöity. Vuokrankorotusehto on riittävän yksilöity silloin, kun siitä käy selkeästi ilmi korotuksen peruste ja ajankohta.

Vuokran muutoksesta on erikseen neuvoteltu vuokralaisen kanssa ja vuokralainen on hyväksynyt muutosesityksen.

Vuokrasopimus luonnos oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Terhi Källi, Kunnanjohtaja, terhi.kalli@aura.fi

Kunnanhallitus hyväksyy päivitetyn vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen muutos perustuu kunnan yleiseen linjaan vuokraan kuuluvista kuluista ja maksuista. Uusi vuokra tulee voimaan 1.1.2024 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Ravintola Hullu Poni, myyntireskontra